Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Mitől magyar egy sörfesztivál?
2011. július 19. írta: Árpa Jankó

Mitől magyar egy sörfesztivál?

A fesztiválok nálam egyébként is kiverik a biztosítékot, ócska toi-toi vécés évszak-független majális mind. De valójában itt volt az idő, hogy végre a sok pálinka-, bor-, kolbásztöltő-, lecsó-, halászlé-, gulasch,- csikós-, és a fenetudjamilyen-, fesztivál mellé végre teljes mellszélességgel felsorakozzon a magyar sörgyártás is.

Szerencsére a fesztivál nem nevezi magát magyarnak, ilyen sörrel ugye legutoljára a Főzdefeszten találkoztunk, viszont ihatunk majd Heinekent, Kozelt, Löwenbraut – hogy csak hármat említsek a közkedvelt magyar márkák közül. Nyilván csap alá kerül majd a Soproni, a Borsodi és a Kőbányai – ez utóbbi az Aranyászok (sic) leánykori neve – ez a három sör a magyar minőségi sörök családját alkotja.

Ami ez alatt van, a 100 forintos sörök, az a gazdaságos kategória. Ezek egyelőre még nem kerültek hordóba, de ne legyenek kétségeink, ha az euró és a svájci frank közé egyenlőségjel kerül, és az átlagfogyasztó már a Pécsi Szalont sem fogja tudni megfizetni, ezek a buherált sörök is csapra lesznek verve.

A fesztiválon biztos ami biztos, lesz Pilsner Urquell meg Staropramen, és az utóbbi években megbízható Gösser is hoz remélhetőleg valami különlegességet – de, ha valami másban, hazaiban reménykedünk, akkor csak az egyre izmosabb hazai kézműves sörfőzőkben (Tony Caviar nyelvi újítmánya!) bízhatunk – akik teljesen joggal – nem biztos, hogy akarják nevüket adni a budavári vigassághoz. De nélkülük mitől lesz a fesztivál a sör ünnepe?

A bejegyzés trackback címe:

https://serteperte.blog.hu/api/trackback/id/tr853081501

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

asimlis 2011.07.21. 15:58:02

Csak egy dolog: a Kőbányai az egy sör és az Aranyászok meg egy másik. Igaz, hogy a Dreher Sörgyár gyártja mind a kettőt. (Bár mind a kettő jó minőségű sör, a Kőbányai most nyert valami nemzetközi díjat is.)

pif · http://sorbuvar.blog.hu/ 2011.07.22. 12:31:56

@asimlis: A Monde Selection-re gondolsz? Csak multik vannak a sör-üdítő-ásványvíz kategóriában. Az kb arra jó, mint az ISO szabvány. Tanusítják, hogy minden körülmények között elő állítod ugyanazt az ócska hulladékot, hasonlóan alacsony minőségben.
A jó minőségtől azért mindez nagyon távol áll...
süti beállítások módosítása