Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

A sörrel kenegetett marha
2010. augusztus 04. írta: Árpa Jankó

A sörrel kenegetett marha

marha.jpg

Paul Bocuse, Leon Bever és Franz Keller, a kulináris tudományok három nemzetközileg is elismert képviselője, már 30 évvel ezelőtt megkóstolta egy olyan marha húsát, melyet a hizlalás alatt naponta sörrel dörzsöltek be. A három ínyenc egybehangzó véleménye szerint még soha nem ettek ennyire finom, omlós húst. Az eljárást sokáig titokban tartották, de végül Paul Bocuse kiszivárogtatta.

A japánok már tudományos alapossággal tenyésztettek sörrel kenegetett marhákat. Ezeknek az állatoknak csak a steaknek és bélszínnek való testtájait dörzsölték be sörrel. Az ínyencek dicsérik az így nevelt marha húsának különlegesen finom ízét, amely úgy alakul ki, hogy a hús sütése során a rostok között lévő zsír szétolvad és a húsnak „diószerű” ízt ad.

A franciák tenyésztők még japán kollégáiknál is tovább fejlesztették az ötletet. Kifejlesztettek egy masszírozó készüléket, amellyel a marha húsát naponta többször bedörzsölik sörrel. Ezután a speciális masszázs után a marhákkal édeskés francia sört itatnak, amely igen kalóriadús, és ezért a hizlaláshoz kiválóan megfelel. Ezek a sörön élő francia marhák adják a világ legjobb húsát.

Ezért a különleges húsért azonban a vevőknek jó mélyen bele kell nyúlniuk a zsebükbe. A sörrel kenegetett marhából származó steak-húsnak kilójáért harmincezer forintot is elkérnek. Így érthető, ha egyelőre nem várható a marhák tömeges kényeztetése sörrel és az sem valószínű a sörrajongók előnyben részesítenék a sör effajta, áttételes élvezetét, annak közvetlen fogyasztásával szemben. 

A bejegyzés trackback címe:

https://serteperte.blog.hu/api/trackback/id/tr492198897

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása