Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Álomparlament
2010. június 01. írta: Árpa Jankó

Álomparlament

alomparlament.jpg

Ma már csak emlék, amikor a lengyel és a cseh parlamentbe is bejutott a Sörpárt. Magyarországon még a kopogtatócédulák összegyűjtése sem sikerült 1994-ben a Sörpártnak, igaz távolról sem rendelkeztek olyan vonzó jelmondatokkal, mint a Német Sörivók Szövetsége (Deutsche Biertrinker Union). A korántsem konzervatív irányultságú kisebbségi párt, amely a „változások viharaiban” keletkezett, az 1990-es választások idején, vonzó követelésekkel igyekezett a parlamentbe. „Kardok helyett sörcsapokat!” „Le a zárórával!”  „Ingyensört a nyugdíjasoknak!” Őszinte követeléseik azonban érthetetlen módon nem kaptak elegendő támogatást, be kellett érniük a szavazatok felettébb szűkös, mindössze 0,02 százalékával. Fontos céljaik elérésére úgy látszik most érett meg az idő. Az izlandiakat eddig is a világ legboldogabb népei között tartották számon. Most viszont, hogy Legjobbnak nevezett pártjuk megnyerte a reykjaviki önkormányzati választást egyértelműen a csúcsra érkeztek. Nálunk a bor és a sör békés egymás mellett élését hirdető Pató Pál Pártot még bejegyezni sem volt hajlandó a bíróság.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://serteperte.blog.hu/api/trackback/id/tr822047205

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dulcinea2 2010.06.01. 10:52:09

Árpa Jankó for president!!!

Mantlesorrow · http://www.sorspecialista.hu 2010.06.01. 15:18:16

akkor már nincs más hátra, minthogy kiválasszuk a minisztereket a kormányba :)

Ogreface 2010.06.01. 16:28:47

Nekem még van valahol egy műanyag kártyám ami igazolja hogy a "Sörpárt" tagja vagyok. :)

Mantlesorrow · http://www.sorspecialista.hu 2010.06.02. 09:48:39

én egy szerény politikai államtitkári székkel is megelégednék ;)

pif · http://sorbuvar.blog.hu/ 2010.06.02. 18:07:38

@Mantlesorrow: és Richelieu bíborosként a háttérből mozgatnád a szálakat. Pl. a Németországból behozott üveges sörök ÁFA-ját 5%-ra vinnéd le...
:o]

falsestuff 2010.06.02. 20:27:35

@Ogreface: há! nekem is van! alakul a párt :D

Mantlesorrow · http://www.sorspecialista.hu 2010.06.03. 09:31:10

@pif: áá, ilyet nem tennék, az a hatalommal való visszaélés lenne. inkább eltörölném a jövedéki adót a sörökre :)

pif · http://sorbuvar.blog.hu/ 2010.06.03. 16:28:26

@Mantlesorrow: De - mint az egy hatalomba került politikustól elvárható - felállnál a vezetői székből, és megbíznád Duchemin elvtársat, hogy igazgassa addig a vállalkozást...
:o]

Mantlesorrow · http://www.sorspecialista.hu 2010.06.04. 10:46:23

@pif: persze, hiszen az, hogy a Sörügyi Minisztérium helyettes-államtitkári bársonyszékét koptatom, simán kimeríti az összeférhetetlenség fogalmát :)

Ogreface 2010.06.04. 16:38:02

@Mantlesorrow: Egyszerűen a Kacsa utcai és a "Csak a jó sör" boltokat "Államkincstári Sörraktárnak" nevezzük át és óriási biztonsági tartalékokat halmozunk fel bennük,amiket persze folyamatos teszt alatt tartunk a minőség megóvása címmel.Természetesen a két mostani tulajdonost külügyi tárcára tesszük,feladatuk pedig az újabb és újabb különleges és jó sörök felkutatása és beszerzése a világ minden tájáról.
A legjobb kocsmákat pedig államosítjuk és diplomata pihenőnek jelöljük meg őket,szoros őrizettel.
Belgiumot,Csehországot,Németországot és Nagy Britanniát pedig mint egyszerű gyarmatot Magyarországhoz csatoljuk és kötelezzük őket hogy a magyar piacot pimaszul olcsó de kiváló minőségű sörrel árasszák el.Például alapesetben egy Duvel hatvan jó magyar forintba kerülne üvegbetéttel együtt.
Aki hetente igazoltan egy láda sörnél többet fogyasztana,azt állami támogatásban részesítenénk.Absztinenseknek és sör utálóknak különadót vezetnénk be.
A hazai sörgyárakat is átvenné az állam és olyan elismert külföldi szakemberek kezébe adnánk,akik már bizonyítottak.
Akit sörhamisításon vagy rossz core lager főzésen kapnának annak nyilvánosan kéne meginnia egy héten keresztül minden áldott este egy ládával meginni a főzeményéből,végül poshadt sörbe és liba tollba hempergetnénk,fejére üres sörös hordót tennénk,háttal egy lóra kötnénk és síppal-dobbal kiűzetnénk a határainkon túl.Mindezt a "Duna TV" közvetítené műholdról világszerte.
Alakul a sördiktatúra...

Mantlesorrow · http://www.sorspecialista.hu 2010.06.05. 10:54:44

@Ogreface: egy cél, egy irány :)
aztán meg importáljunk cseresznyét a Holdról :)
süti beállítások módosítása