Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Mínuszos sörhírek
2023. október 16. írta: Árpa Jankó

Mínuszos sörhírek

minuszos.jpeg A mínuszos olyan rövid tényhír, mely alapvetően csak az alapinformációkat tartalmazza. Nevét a hír előtt álló mínusz jelre hasonlító („ – ”) tipográfiai jelről kapta.

– České Budějovice központjában szinte lehetetlen olyan sörözőt találni, amelyik negyven koronánál olcsóbban árul csapolt lágert. Jövő év elején ismét öt-nyolc százalékos áremelésre lehet számítani, emiatt a csapolt sör egy-két koronával lesz drágább, a palackozott vagy dobozos sörért hozzávetőleg másfél koronával kell majd többet fizetni.

– Az utóbbi években az emelkedő hőmérséklet és az egyre gyakoribb aszályok az aromás komló terméshozamának csökkenéséhez vezettek és sajnos továbbra is idevezetnek Európa hagyományos komlótermesztő régióiban. Ugyanakkor csökken komlóban a sör ízét és keserűségét meghatározó alfa anyagok tartalma.

– Miközben a cseh kormány a csapolt sör áfájának emelését tervezi, a csapolt sör fogyasztása tovább csökken. A csapolt sör értékesítése csaknem 17 százalékkal alacsonyabb a 2019-es Covid előtti időszakhoz képest. Ez különösen a kisebb falusi kocsmák üzemeltetőit érinti. Emiatt a vidéki vállalkozók tizede fontolgatja a működés megszüntetését, további öt százalékuk pedig már döntött, hogy az áfaemelés után kilép.

– A januártól augusztusig tartó időszakban négy százalékkal kevesebb sört ittak Csehországban, mint 2022 azonos időszakában. A sörpiaci mennyiség továbbra sem érte el a koronavírus előtti értéket, 2019-hez képest pedig öt százalékkal marad el. A sörgyártó szektor világjárvány utáni növekedésére vonatkozó várakozások tehát továbbra sem teljesültek.

– Újabb tételekkel bővült a BEERBOX kínálata. A friss hazai és németországi darabok mellett ismét kaphatók a baszk Gross sörfőzde legfrissebb sörei a Rákóczi úti webshopban.

– Újabb rekordot döntött az idei müncheni Oktoberfest. Az 1980-as évek óta először érkezett több mint 7 millió vendég a világ leglátogatottabb sörfesztiváljára. Az eseményen csak a hat helyi sörfőzde kínálhatja sörét, a 13,5°B-os, 6% alkoholtartalmú Festbiert.

A bejegyzés trackback címe:

https://serteperte.blog.hu/api/trackback/id/tr6818235875

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása