Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

A pilseni születésnapjára
2022. november 30. írta: Árpa Jankó

A pilseni születésnapjára

a_honap_sore.jpgA Birthday Month egy cseh stílusú piseni, ami a BJCP 3B kategóriájába került besorolásra. Oda, ahol az összes többi cseh típusú pilseni. Bizony a klasszikus zöldpalackos cseh Pilsner Urquell immár a száznyolcvan éve teremtette meg a sörstílustra jellemző ízvilágot, ami egészen más, mint amilyennel bármilyen előtte főzött sör rendelkezett. 

Az amerika Wild Leap Craft Brewing az évfordulóra Birthday Month néven megfőzte a maga pilsenijét, nagyszerű komlóaromákkal. Ez nem egy olyan típus, amely gyakran előfordul az Egyesült Államokban főzött sörökben, hanem inkább az európai termékhez hasonlít. 

Magas, sűrű, fehér habja, tiszta és nagyon halvány színű, íze a kiegyensúlyozott, gazdag malátakarakterből és többlépcsős komló jelenlétéből áll. A méz, a keksz, a pilzeni maláta jegyei fedezhetők fel benne. Erősen keserű, gyógynövényes és enyhe borsos/fűszeres komlóízzel. Ennek a sörnek a vége száraz és ropogós, teste pedig közepes. Összességében ez egy finom sör, és a tömegpiaci változatok alternatívája.

A bejegyzés trackback címe:

https://serteperte.blog.hu/api/trackback/id/tr10017991254

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása