Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Mitől zöld a sör?
2022. március 17. írta: Árpa Jankó

Mitől zöld a sör?

zeleny.jpg

Az öreg kontinensen a húsvétra főzött zöld sör színét, nem csak a fűszerezésükhöz használt növény – leggyakrabban a csalán –, hanem némi étel színezék, mint a chlorphyll vagy a kék-zöld alga adja.

Ma már annyira divatba jött a húsvéti zöld sör, hogy egyre többfele találkozunk vele és többféle zöld sör – például a Dudák, a Konrad, a Litovel vagy a Primátor – kapható a budapesti cseh sörözők kínálatában így a Doktor Blazsejben is. A zöld sörökben, a klasszikus sörök ízeitől eltérően, azok komlós–malátás karakterét némileg tompítva, egyfajta füves jelleg, a zöldteák zamatát idéző íz jelenik meg.

Érdekességként jegyezzük meg, hogy a zöld sört eredetileg az írek védőszentje, Szent Patrik tiszteletére, március 17-én készítették, azon a napon, melyen a hagyomány szerint Patrik meghalt. A készítés szó nem véletlen, hiszen ezt a fajta zöld sört valamilyen világos sörhöz adott zöld vagy kék színű likőrrel, rosszabb esetben ételszínezékkel állították elő, annak az ünnepnek a tiszteletére, melynek alkalmából, az ír közösségekben világszerte minden zöldbe borul.

A bejegyzés trackback címe:

https://serteperte.blog.hu/api/trackback/id/tr4317782588

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása