Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Újabb hidegkomlós Dreher
2019. szeptember 09. írta: Árpa Jankó

Újabb hidegkomlós Dreher

ujabb_hidegkomlos.pngAz új Dreher félbarna hidegkomlós érkezésével már hat tagja van a Dreher sörcsaládnak. Tavasszal megszűnt a Dreher classic gyártása, helyét a külsőben is megújult Dreher Gold vette át. Mellette a hidegkomlós, a pale ale, a red ale és a bak alkotta kvartett jelentette a Dreher sörcsaládot.Most újabb sörrel bővült a kínálat: szeptembertől már egy félbarna hidegkomlóst is ide sorolhatunk. 

Blogunk egyelőre nem találkozott az új Dreherrel – pedig több szupermarketben is kerestük – de mindenképp meglepetésnek érezzük, hogy a választás pont egy félbarna sörre esett, melyet a gyártás utolsó fázisában áteresztenek a komlóágyún, hogy a karamellás, pörkölt malátás ízvilág komlóaromás felhangot kapjon.

A félbarna sörök az utóbbi időben valóban divatba jöttek, de a magyar fogyasztók mégsem tanúsítanak túlzott érdeklődést a típus iránt. Az meg, hogy egy félbarna sört hidegkomlózzanak, tudtommal igazi hungaricum. Egyébként iparági forrásunk szerint, ma a Magyarországon eladott sörök több mint kilencven százaléka világos sör.

Szóval a magunk részéről jobban el tudtunk volna képzelni a ötödik elemnek egy dry hopped pils sört. Talán még emlékeznek a piros és zöld címkés Dreherekre – ebből a zöld volt a pils, amit már időtlen idők óta felváltott a classic, majd most a Gold. A piros címkés gyártását meg is szüntették.

Jó magam alapvetően a sötét sörök nagy barátja vagyok. Így szívesen láttam volna egy balti portert a félbarna sör helyett, de még izgalmasabbnak gondolnám, ha a Dreher Sörgyárak feltámasztaná halottaiból a klasszikus Dreher viennát, ami az egyik legelső nagyüzemi láger sör volt. Ennek eredeti receptjét a 19. században alkotta Anton Dreher úr a sveháti sörgyárban,

A bejegyzés trackback címe:

https://serteperte.blog.hu/api/trackback/id/tr8915043520

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása