Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Hol nem lesz a szeptemberi klubtalálkozónk?
2018. augusztus 09. írta: Kovács András Nemrokon

Hol nem lesz a szeptemberi klubtalálkozónk?

sorcikkgyujto.jpgPillanatnyilag (augusztus első hetében járunk) úgy tűnik, sok helyen nem lesz a Magyarországi Sörcikkgyűjtő Klubnak találkozója. Ilyenkor a hagyománynak megfelelően  már  rég tudja mindenki, merre vesszük az irányt Kisasszony havának első, vagy második  hétvégéjén.

Történt, hogy a kellő időben megkezdett szervezkedés az esedékes főzde-vizitre sorozatosan zátonyra futott.  Hogy a végén kezdjem: eddig három, azaz 3 főzde utasította el látogatásunkat. Mielőtt a részletekbe bonyolodnánk, notandum, 2006   óta soha, egyetlen  sernevelde sem mondott nemet megkeresésünkre, sőt, általában örömmel fogadtak minket,  sok helyen kitüntetésnek vették vizitünket, akadt, ahol elhalmoztak sok jóval, s néhol kimondottan kényeztettek minket, megértvén  a bennünk lévő reklám-erőt és tisztes hétvégi fogyasztást a helyi főzetekből. Rengeteg emléket tudunk előhúzni a múltunk tarsolyából, amikor összegyűlünk, a Guritól és Staritól kezdve a Rotburgeren, Kapucinuson, Meggyesbodzáson, Szögedin, Misteren, Baederen,  Kissleren, s még sok-sok  kisüzemen át a legutóbbi Ugarig.

Elsőnek  a Vaskakast céloztuk meg, ahol  kiderült, a főzde nem lát profitot abban, hogy  minket szombaton estélig fogadjon, tehát 20-25 fő száz liternyi sörfogyasztása bolti áron (+elvitt üvegesek) nem „profitábilis” nekik, az  általunk az interneten  keltett reklám sem  lázba hozó. Következett  a Sörművek Balatonszentgyörgyön. Ők nincsenek felkészülve az ilyen eseményre (Bölöny alelnök úr szíves közlése). Ekkorra már szorított  az idő, sebtében kellett találni helyszínt, berontottam hát a friss, üde 972 Brewpub nevű székesfehérvári főzde+söröző komplexumba, ahol  hamarost  feltételesen megegyeztünk, egymás  tenyerébe csapva. A megbeszélteket  következő munkanap visszaigazoltam, kérve a két lehetséges időpont valamelyikét kijelölni.  Sürgetésemre három napra rá  meglett a rábólintás – bár akadt a válaszban néhány homály. Megírtam hát a Facebok-oldalunkra az Esemény rovatba a meghívót, benne az összes szokásos  ponttal, belevéve a helyi erőt, mint társrendezőt.

Ezzel kinyitottam Pandora szelencéjét. Percek múlva hívott  az ottani ifjú hölgy, kérvén, ne legyen nyilvános a meghívó, mert akkor  külsős tömegek fogják rohamozni őket, és arra nincsenek felkészülve. Nyugtattam, ilyen még soha elő nem fordult, de természetesen átvarázsolom a meghívót úgy, hogy csak a klubunk tagjai láthassák. A beszélgetés után két órával nekiláttam – volna, ám addigra  kezem  és agyam munkája eltűnt, helyette a 972-től üzenet fogadott: – még mindig nyilvános!  Visszaírtam, kérdvén, hol a művem? – nem tudom zárttá tenni!  A hölgy közölte: ő törölte az én írásomat ! Másfél órával, azaz 90 perccel a megegyezésünk után szuperszonik gyorsasággal, nyilván a fokozott vészhelyzet okán. Ó, a megkérdezésem nélkül, s miért?  Ezt követően összesen nyolc oda-vissza üzenet repkedett, melyekben szó esett jogról, morálról, idegenek megszállásától való rettegéstől, míg végül az ítéletet a főzde ügyvezetője írta meg: menjünk mi máshová, mert én együttműködésre képtelen vagyok (én vittem az ötletet, agyon dicsértem őket, fotókkal teleaggattuk a Fb-ot, azonnal minden információt megadtam) – mindezt azért, mert csak két órával felkérésük után kezdtem (volna) kizárni a nyilvánosságot a meghívandók közül.

Nem akarnék tendenciát látni mindebben, de érdekes, hogy mindhárom negatív kicsengésű eset igen rövid múlttal bíró főzdékkel esett meg.  Senkinek sem tanácsolok ezzel semmit, de ki-ki mérlegelje, akar-e ilyen sörcikkgyűjtő-barát főzdéket keblére ölelni.

A részletes levelezés olvasható a Fb-oldalunk  Inbox-rovatában.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://serteperte.blog.hu/api/trackback/id/tr6214169835

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Árpa Jankó · http://serteperte.blog.hu 2018.08.10. 11:48:01

„20-25 fő száz liternyi sörfogyasztása” – ez hány korsó sört jelent óránként?

Kovács András Nemrokon 2018.08.13. 12:19:33

Déltől éjfélig talán nem kivitelezhetetlen, főleg jó idő esetén.

Árpa Jankó · http://serteperte.blog.hu 2018.09.01. 19:52:40

@Kovács András Nemrokon: Azért nyugtassuk meg a nagyérdeműt, hogy a Fehér Nyúl végül befogadta a társaságotokat!
süti beállítások módosítása