Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Jobb a sör, mint a tejfől
2016. október 18. írta: Dr. Mabuse

Jobb a sör, mint a tejfől

ogre.JPGMielőtt szót ejtenénk magukról a sörökről, nézzük a megjelenést, hisz az sem elhanyagolható, sőt. Egy jó címke, igényes vagy akár humoros külső figyelemfelkeltő, ami előnyt jelent az eladásnál. A Békésszentandrási sörök egységes képet mutatnak visszafogott eleganciájukkal, pontosan megtervezett tipográfiájukkal. Mindegyik sörnek van egy domináns (címke) színe, ehhez társul egy krém és egy fekete szín, ami legfőképp a logót hivatott kihangsúlyozni. Apróságnak tűnhet, de mindenképpen meg kell említeni a címkék papír minőségét is, hisz akár csak megnézünk, akár már fel is bontunk egy sört, mindenképpen tapintunk. Nem vagyok egy papír szakértő (ahogy más sem), nekem etikett papírnak tűnik vagy valami ilyesmi, de lehet, hogy tévedek. Ami tény: kellemes tapintású, kissé bordázott matt felület, ami nem csak elegáns, de praktikus is, mert kézbe vételkor az üveg jó értelemben kissé a kezünkhöz tapad (nem csúszik). A címkék összképe harmóniát mutatna, ha nem lenne a feliratozás miatt barokkosan zsúfolt. Az első és hátsó címkék bőven ellátnak információval, ami nem baj, de ez azért mindenképpen rontja az összhatást. A cég sem újnak, sem kezdőnek nem mondható, mégis - és ez talán köszönhető az egyre élesedő hazai versenynek - mintha bizonygatná a minőséget. Amiről alább szó lesz.

OGRE

Ogre barátunk receptje alapján készült pils típusú sör. Őszinte leszek, alapból elfogult vagyok ezzel a sörrel kapcsolatban, de tényleg csak Ogre bájos személyisége miatt. A habzása kitűnő és viszonylag sokáig tart egy kis habkoronát is, a színe szép világos sör szín. Enyhén malátás illat fogad, ízében szépen egyben van a komló és a maláta, de az utóbbi győz, nem kis fölénnyel. Így megmarad sajna az a sanda gyanú, mintha a komlóval spóroltak volna. Nem szeretek párhuzamokat vonni, de mondjuk egy Svijanský Rytíř pils élményt semmiképp sem hoz. Ettől függetlenül egy kifejezetten jó ívó sörnek tartom, ami bőven hozza a kiváló ár/érték arányt. Annyira, hogy a magam részéről szorgalmaznám népsörré avatását, szemben a „mindenhol” kapható híg löttyökkel. Az alkoholtartalma 5.6%, ami szintén előnyére válik. (tovább olvasom)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://serteperte.blog.hu/api/trackback/id/tr2311817637

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása