Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Führerbier
2014. február 18. írta: Árpa Jankó

Führerbier

hitler.jpg

Egy „német ital” történelméből ki lehet-e hagyni a Harmadik Birodalom korszakát? Gondoljunk csak bele, Hitler sörpuccsa is egy müncheni sörcsarnokban fulladt kudarcba. De a „német vér tisztaságának őrei” nem emiatt kapcsolódtak a szesztilalom mellett kardoskodó német mozgalmak bigott adatgyűjtési fáradozásaihoz és annak állítólagos porosz, protestáns erkölcséhez.

Tulajdonképpen egyedül az általános teljesítménynövelés és az egyéniség elnyomása volt a cél, és ennek az eszmének az alkoholt is érintenie kellett. „A fajkorcsosító alkohol elleni harc során, még mielőtt a hanyatlás fokozódna megmérettetik a német nép megmentéséhez szükséges akarat korlátlansága, és megmérettetik a nép biológiai felemelkedéséhez szükséges akarat.”

A nemzeti szocialista szervezetek és törvényalkotók az indokláshoz már bizonyítékokkal alátámasztott eszközökhöz nyúltak, és végül az alkoholt méregnek nyilvánították. Aki pedig kivonta magát ez alól a nézet alól, azt alacsonyabb rendűnek tartották, Köztudott, mi volt az a fenyegető veszély, ami a nemzeti szocialistákat igazán izgatta: A súlyos alkoholizmus hatására bekövetkezett terméketlenség elérte három százalékot.

Mindenesetre a nemzeti szocialisták is tettek kivételt: mégpedig a sörrel. Már ugyanabban az évben a sört a birodalmi élelmiszer állományába tartozók közé sorolták, és ezzel az élelmiszerfélék rangjára emelték. Ebből is láthatjuk: valójában mindig is létezett alkohol és alkohol között különbség.

A bejegyzés trackback címe:

https://serteperte.blog.hu/api/trackback/id/tr655465814

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása