Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Mégis inkább Prága!
2013. június 30. írta: Árpa Jankó

Mégis inkább Prága!

csehsororszag.jpgMegjelent egy cikk az ORIGO-n mely alaposan felborzolta a kedélyeket. A cikk ugyanis nem kapitálisabb baromságokat állít, mint azt, hogy épeszű magyar turista nem utazik Prágába, mert ott nagyban megy a lehúzás, a turistákat ahol tudják átverik és még a sörválaszték sem olyan izgalmas, mint  Brünnben, a morva fővárosban, amit még azért is inkább ajánl, mert közelebb van Magyarországhoz, mint Prága.

Arról most nem nyitnék vitát, hogy mennyire ostoba Praha és Brno szembeállítása, hiszen egyrészt kinek a pap, kinek a papné, nekünk leginkább mégis csak mindkettő. Csehország nemcsak Prága hirdeti a szlogent egy blog és ezzel maximálisan egyetértünk.

A magunk részéről azon szerencsések közé sorolhatjuk magunkat, akik Karlovy Varytól Ostravaig és Litomericétől Mikulovig, keresztül kasul beutazták az országot és pontosan tudjuk, hogy mennyi elképesztő látványossággal találkozhatna a turista. De jártunkban, keltünkben az is tapasztaltuk, hogy a magyar turisták nagy többsége számára ma is Prága a kizárólagos úticél és azon belül is a prágai kocsmák. A Prágába látogató magyarok többsége – jó esetben – gyorsan letudja a Hradzsint, az Aranyutcácskát, vet egy pillantást az Orjolra vagy a Tin-templomra és aztán uzsgyi sörözni.

Tisztelet a kivételnek, de magyar szótól, nem a múzeumok környéke hangos. Ha pedig tényleg csak a sör kedvéért utazunk Csehországba, csak  amiatt tényleg ne utazzunk Prágába, azért még Brünnbe sem érdemes. Ehhez elég a budapesti cseh sörözőket végiglátogatni, hatvan-hetvenféle cseh sörrel itt is szoros barátságot köthetünk!

Vagy mégis inkább Prága? Ti mit gondoltok erről?

A bejegyzés trackback címe:

https://serteperte.blog.hu/api/trackback/id/tr385384532

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

L. Svejk 2013.10.09. 22:25:03

Nem vitás: Prága! Az meg, hogy távolabb van, még előny is!
süti beállítások módosítása