Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Kőbányai kraft-quartett
2016. augusztus 11. írta: Árpa Jankó

Kőbányai kraft-quartett

beers.jpg

Ültünk a Beers&Books-ban, a tulaj meg én, és a MONYO söreit kóstoltuk. Nehéz, felelősségteljes munka dönteni arról, hogy egy üzletbe milyen sörök kerüljenek a polcra – mi ezt magunkra vállaltuk. Komolytalan sörkóstolók vagyunk, abból a fajtából, akik nem a BJCP minősítő lappal, hanem csak úgy, száraz torokkal ülnek neki és még az előírt kóstolási sorrendet sem tartják be. Csak iszunk, bólogatunk, vagy csóváljuk a fejünket. Többnyire persze bólogatunk.

A Monyó Brewing Co. igazi újhullámos sörfőzde. Pein Ádám, Németh Antal és Elek Zoltán triója még nincs két éve, hogy ebben a formában elkezdte a sörfőzést. Legelőször három sörrel mutatkoztak be, egy american pale ale-lel, egy imperial american brown ale-lel és egy porterrel. Mára a szortiment ötször ennyi sört tartalmaz ebből mi nyolccal birkóztunk meg.

Mint fentebb említettem, a célunk nem az volt, hogy pontos leírást adjunk a sörökről, ezt szakavatott kollégáink már megtették, mindössze annyi, hogy eldöntsük, ízlik-e nekünk és ízleni fog-e a vásárlóknak. A MONYO sörei megugrották ezt az akadály, annak ellenére, hogy apróbb kritikai észrevételeink azért akadtak. Így például túlzottnak véltük a Summer Blond Ale komlózottságát, a Black IPA-nál egy komolyabb testet hiányoltunk. De ugye, ízlések és pofonok…márpedig a választékból mindenki találhat kedvére valót a Pannónia utcai Beer&Books-ban.

maglodi.jpg

Egyébként is, ismerve a monyó jelentését, azaz a kimeríthetelen vitalitást, a pimasz életrevalóságot, mindenképpen tiszteletreméltó az a lendület, amivel a MONYO szinte minden hónapban előrukkol egy-egy újdonsággal. Reméljük, nem veszik lelkükre a kritikát. Az urak egyébként ötletekben is igazán gazdagok, hiszen mindig kitalálnak valamit. Idén először Főzdefeszten sörpárbajt vívtak a Mad Scientist-tel. Már az is előrevetített valamit a jövőből, hogy utóbbi főzde ugyanúgy, ahogy a MONYO, szintén az egykori Haggenmacher sörgyár épületegyüttesében kezdte el a működését. Nemrég csatlakozott hozzájuk a Horizont és a HopTop Brewery – így Magyarországon négy olyan kisüzemi kraft sörfőzde társulása jött létre, mely egy üzemi parkon belül működik.

A Főzdepark avatására augusztus 19-20. között megrendezik az első KRAFT sörfesztivált, melyen a négy főzde mellett, jelen lesz még a RothBeer, a Hedon, a Balkezes, az Uradalmi Sörmanufaktúra és a Kentucky Ale. Érdemes lesz felpattanni a Blahán a fesztiválbuszra és kizötykölődni a Maglódi útra – jó buli lesz, különleges magyar sörökkel.

A bejegyzés trackback címe:

https://serteperte.blog.hu/api/trackback/id/tr5010261322

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Első KRAFT sörfesztivál 2016.08.14. 14:27:20

Helyszín: 1106 Budapest, Maglódi út 47. - M47 FőzdeparkIdőpont: 2016. augusztus 19-20. A kraft sör az új kézműves sör. Az első kraft sörfesztivál pedig a Főzdepark nyitóbuli, ami egy újabb főzde- és megannyi sörpremier egyben.  A MONYO Brewing...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Foky Kutya 2016.08.11. 15:44:08

Beűűűűűűűűűűűűűűűűűűűűűűűűűűűűűűűű!

Árpa Jankó · http://serteperte.blog.hu 2016.08.11. 20:27:00

Bizony! Sörfesztivál igazi csíki sör nélkül!
süti beállítások módosítása