Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Kellerbier – csak szűretlenül
2024. március 02. írta: Árpa Jankó

Kellerbier – csak szűretlenül

 weihenstaphan.jpg

A német és osztrák területek sörfőzdéi sokszor élnek azzal a lehetőséggel, hogy a kellő stabilitást elért ászoksöreiket szűrés nélkül palackozzák. Ezeket a söröket nevezik zwickl, keller- illetve landbier néven is.

Ezen sörök óriási előnye, hogy beltartalmi és élvezeti értékük is gazdagabb szűrt társaiknál. Hiszen nem kerülnek eltávolításra az opálosságot okozó fehérjék, a lebegő élesztők, ezáltal például vitamin, ásványianyag, íz és aromaanyag marad a sörben.

A kellerbiernél a szüretlen mivolt a kissé opálos megjelenésben és a sokkal stabilabb, szivacsos szerkezetű fehér habkoronában testesül meg. Illata is vaskosabb, színe mélyebb a szokásos világos sörökhöz képest. Összetettebb, fűszeresebb aromájában mézes édességgel bujkál a testet adó élesztő és a virágos komló karaktere.

Ha megkóstoljuk sörünket, érezhetjük, hogy egy sokkal testesebb, táplálóbb, de alkoholfokra nem magas főzethez van szerencsénk, melyben az alsóerjesztés határozott jegyei a könnyebb komlózottsággal párosulva szépen kitöltik ízérzékelésünket.

A bejegyzés trackback címe:

https://serteperte.blog.hu/api/trackback/id/tr2418344019

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása