Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Egy cseh stout
2024. március 22. írta: Árpa Jankó

Egy cseh stout

stout.jpeg

A lager-birodalom – ahogy egy szakíró jellemezte a cseh sörfőzést századunk elején – nem sok jelét mutatta a különféle ale-k íránt.  Akkoriban nem sok jele mutatkozott, hogy lesz ez másként is a cseh sörpiacon. A náchodi Primátor sörfőzde, az elsők között volt melyet megérintett a változások szele. 2006-ban kijöttek egy bajor típusú búzasörrel, és ennek sikerét követően, 2008-ban nyomán álltak neki egy klasszikus ale azaz a stout főzősének. A rövidéletű Staropramen Velvet után ez volt az első cseh stout.

A stout ún. „infúziós” eljárással készül, szemben a csehek által leggyakrabban alkalmazott dekokciós cefrézéssel. Emellett többféle malátát is felhasználnak készítéséhez: a pilseni, a bajor és a karamell mellett, füstölt maláta és malátázatlan zab is kerül a cefrébe, Az meg igazi forradalmi tett volt, hogy nem a híres saaz az az zateci, hanem brit komlókkal készült a Primátor stout. Az eredmény  egy nagyon sötét borostyán színű sör, krémes karamelles habbal és kávés, kakaós jegyekkel, csokoládés keserűséggel.

A Primátor stout szép sikereket aratott a fogyasztók körében, így immár tíz éve a náchodi sörgyár szortimentének az egyik legkedveltebb tagja.

A bejegyzés trackback címe:

https://serteperte.blog.hu/api/trackback/id/tr1818361527

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása