Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Félig üres a pohár
2011. június 18. írta: Árpa Jankó

Félig üres a pohár

Az elmúlt tíz évben rohamosan csökkent a németek sörivási kedve. Míg 2000-ben még évente 101 millió hektoliter sört értékesítettek az országban, ez a szám tavalyra 87 millió hektoliterre esett vissza. Ebben az évtizedben egyedül 2006-ban, a németországi labdarúgó Európa-bajnokság idején növekedett valamelyest a fogyasztás, hogy aztán 2007-ben ismét a 2005-ös szintre essen vissza.

A sörgyártók már akkor is további fogyasztás-csökkenést prognosztizáltak. Arra azonban ők sem számítottak, hogy az 1980-as csúcs-év fejenkénti 146 literes fogyasztása 2010-re 101 literre csökken és immár reális veszély, hogy 2011-ben már a 100 litert sem éri el.

Szakértők szerint a legnagyobb veszély a nagy márkákat fenyegeti, hiszen az ő értékesítési pozícióik romlottak leginkább és további árcsökkentést már nem nagyon vállalhatnak. Emellett őket sújtja a német sörpiacon bevásárló multinacionális cégek marketingvezérelt felfogása is.

A kisebb, regionális sörfőzdék túlélési esélyeit javítja, hogy ők közvetlenül, a nagy kereskedelmi láncoktól függetlenül értékesítik, a jelentős márkáknál gyakran drágább, de igényesen előállított, különleges söreiket. Ezt a tendenciát igazolja, hogy miközben a sörfogyasztás statisztikája minden szegmensben negatívba fordult, egyedül a kis sörfőzdék mutatói – emelkedő számuk, növekvő piaci részesedésük – biztatók a német sörpiacon. Így talán lehet, hogy félig tele az a pohár!
 

A bejegyzés trackback címe:

https://serteperte.blog.hu/api/trackback/id/tr182997269

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

traktakoma 2011.06.20. 09:46:05

Szinte egész Európában csökken a sörfogyasztás. Úgy látszik, hogy csak a drágább, különleges sörökre van növekvő igény. Ezt megértem, de azt nem, hogy mi az oka a söripar mélyrepülésének!

Mantlesorrow · http://www.sorspecialista.hu 2011.06.20. 16:58:36

egyetértek. pénteken első kézből értesültem hasonló adatokról és tendenciákról. azok a számok és forrásuk mondjuk nagyon érdekelne amit a kis főzdékről írsz. ezzel ugyanis ellentétes információkat közöltek nemrég egy cikkben.

Árpa Jankó · http://serteperte.blog.hu 2011.06.21. 11:22:48

@Mantlesorrow: Az utóbbi évtizedben átlagában évente tízzel nőtt a kis sörfőzdék száma. Forrás: www.biersekte.de
süti beállítások módosítása