Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Sörmaraton
2013. június 28. írta: Árpa Jankó

Sörmaraton

 

sörmaraton.jpg

A híres sörgyár által szponzorált Rekordok Könyve számtalan embert inspirált már arra, hogy valami olyasmiben nyújtson felülmúlhatatlan, ami épeszű embernek eszébe sem jut. Ezeknek az öncélú rekordkísérletek egyetlen valóságos célja, hogy ha már értelmes módon nem sikerült hírevet szerezni, akkor sikerüljön minél értelmetlenebbül.

A csehországi Most sörivói valamikor a 24 órás sörivás világrekordját kívánták (sikerrel) megdönteni, amikor négyfős csapatuk fene tudja, hogy  mennyi sör elfogyasztására vállalkozott. Ha emlékezetem nem csal, társaság legeredményesebb versenyzője 48 korsót fogyasztott el ezidő alatt. Az eredmény mégsem kerülhetett be a Rekordok könyvébe, mert a bíráló bizottság értelmetlen dőzsölő ivászatnak, az egészségre káros ostobaságnak minősítette az esetet.

A szlovén Fedr-maraton részvevői meg sem próbálták Guinness rekordkísérletnek minősíteni, terepkerékpárzással egybekötött vedelésüket, ahogy a Szarul állnak a dolgok című film szereplői sem próbálják mérhetetlen alkoholfogyasztásukat világrekordnak bejegyeztetni. Tisztességes szeszfogyasztó persze nem tagadja meg a virtusivást, de ezt önmaga, szesztestvérei és ivócimborái, vagy egy fogadás kedvéért vállalja.

Az az esztelen rohanás amelyben a Sörmaraton résztvevői Guinness rekordkísérletet tesznek semmiféle józan alkoholista érvvel nem magyarázható. Mert, miért kell tucatnyi embernek végignézni azt, hogy egyik társuk, az egyik kocsmában megiszik egy pohár sört, majd rohannak tovább a következő állomásra, ahol újabb pohár sör vár egy másik társukra. És ez így megy 24 órán keresztül. Nevéhez illően ez futóversenynek inkább beillik, hiszen öt percük van, hogy megigyák a sört és eljussanak a következő kocsmába. Ez pedig a sörhöz, még a legsilányabbhoz is, méltatlan rohanás.

A magam részéről sok sikert kívánok és amíg ifjú barátaim így vezetik le fölösleges energiáikat és próbálnak hírnevet szerezni, én kiülök a teraszra olvasgatok. Félóránként elsétálok a hűtőhöz, kiveszek egy üveg jól lehűtött, garantáltan finom cseh sört és ha minden jól megy, a tizedik óra végén beállítom egyéni csúcsomat.

A bejegyzés trackback címe:

https://serteperte.blog.hu/api/trackback/id/tr325382826

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

L. Svejk 2013.06.30. 09:49:12

Teljes siker: 280 kocsma!
Gratulálunk! Vajon azt tudja-e valaki, hogy hány és hányféle sör fogyott?
süti beállítások módosítása