Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Lady Astor és Churchill
2024. március 25. írta: Árpa Jankó

Lady Astor és Churchill

astor.jpg

1919-ben az amerikai születésű Lady Nancy Astor a második nő lett, akit az angol parlament képviselőjévé választottak, de mégis ő az első nő, aki el is foglalta helyét az alsóházban, mivel Constance Markievicz akit korábbsn megválasztottak, pártja a Sinn Fein politikája miatt soha nem foglalta el helyét az alsóházban.…

Lady Astor különféle ügyek iránti elkötelezettsége nyilvánvaló volt a parlamentben és azon kívül is. Támogatta az oktatás bővítését és a nők közszolgálatban betöltött szerepét, és élharcosa lett a Mértékletességi Mozgalomnak, azaz az alkoholfogyasztás elleni küzdelemnek. Nevéhez fűződik a kijelentés, hogy e: „Inkább házasságtörést követek el, mintsem megigyak egy pohár sört.” Nem mintha akár a házasságtörés, akár a sörivás megvalósulására a legcsekélyebb esély is lett volna.

Egy alkalommal a kor másik éles nyelvű politikusa, Winston Churchill a parlamentben helyet foglaló nőkön gúnyolódott. Mikor Churchill azt mondta, ha egy nő a parlamentben van, az olyan mintha valaki behatolna a fürdőszobájába, Lady Astor csak annyit válaszolt: „Uram, ön nem elég jóképű ahhoz, hogy ilyen félelmei legyenek”.

Lady Astor egy másik egy társasági összejövetelen megszólta a már spicces Churchillt. „Uram, ha maga a férjem lenne, megmérgezném az italát.” „Asszonyom, ha a feleségem lenne, meg is innám azt a mérget" válaszolta Churchil, mire Lady Astor megállapította, hogy Churchill részeg. A válasz sem késett soká „igen, hölgyem részeg vagyok, maga viszont csúnya. De én reggelre kijózanodom, maga viszont nem fog megszépülni.”

A bejegyzés trackback címe:

https://serteperte.blog.hu/api/trackback/id/tr6018363291

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása