A Plzeňský Prazdroj márciusi különlegessége a cseh sörkedvelők számára egy belga különleges Blond-ot hoz el, amelyet a Prazdroj főzői Marc Janssennel, a Grolsch Proeverij holland kísérleti sörfőzde sörfőzőjével, közösen főztek. Iható, jellegzetes, felsőerjesztésű, kellemes gyümölcsös jegyekkel rendelkező sör, amelyet a nem csak a hagyományos sörstílusok ismerői fognak értékelni.
A belga sörfőzés gyökerei a középkorig nyúlnak vissza. 2016-ban a belga sörkultúra még az UNESCO kulturális örökség listájára is felkerült. Az Európa ezen részéből származó sörök édesebbek, erősebbek és ízesebbek, mint a cseh láger. Márciusban a cseh fogyasztók megkóstolhatják azt a sört, amelyet az emberek szeretnek az országban, amely Csehország mellett egy másik sörhatalomnak számít.
Marc Janssen sörfőző, a Grolsch Proeverij kísérleti sörfőzdéből, sok éves tapasztalattal rendelkezik nem csak a belga sörstílusok, hanem a nem hagyományos alapanyagok terén is. A tököt, teát vagy limonádét is tartalmazó sörök az ő fantáziájának a szülöttei. Most Csehországban főzött sört, és a pilseni sörfőzőkkel közösen megalkotta a hagyományos stílusú „Belgian Blonde Ale” egy új variációját. világos szín, amelyet enyhe zavarosság, erős illat és telt íz jellemez.
Közös erőfeszítéssel született egy egyedi különlegesség, a Blond: egy szalma-arany színű, felsőerjesztésű, enyhén virágos ízű sör. A komlónál a stájer Goldingot választották, a sörfőzők pedig a pilsner-, búza- és karamellmalátát választották. Az alkoholtartalom 6,6%, a sör keserűsége cseh mércével mérve alacsonyabb, mégpedig 20 IBU keserűségi egység.
(Prazdroj sajtóanyag)