Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Belga-cseh kollab
2023. március 03. írta: Árpa Jankó

Belga-cseh kollab

blond_ale.jpgA Plzeňský Prazdroj márciusi különlegessége a cseh sörkedvelők számára egy belga különleges Blond-ot hoz el, amelyet a Prazdroj főzői Marc Janssennel, a Grolsch Proeverij holland kísérleti sörfőzde sörfőzőjével, közösen főztek. Iható, jellegzetes, felsőerjesztésű, kellemes gyümölcsös jegyekkel rendelkező sör, amelyet a nem csak a hagyományos sörstílusok ismerői fognak értékelni.

A belga sörfőzés gyökerei a középkorig nyúlnak vissza. 2016-ban a belga sörkultúra még az UNESCO kulturális örökség listájára is felkerült. Az Európa ezen részéből származó sörök édesebbek, erősebbek és ízesebbek, mint a cseh láger. Márciusban a cseh fogyasztók megkóstolhatják azt a sört, amelyet az emberek szeretnek az országban, amely Csehország mellett egy másik sörhatalomnak számít.

Marc Janssen sörfőző, a Grolsch Proeverij kísérleti sörfőzdéből, sok éves tapasztalattal rendelkezik nem csak a belga sörstílusok, hanem a nem hagyományos alapanyagok terén is. A tököt, teát vagy limonádét is tartalmazó sörök az ő fantáziájának a szülöttei. Most Csehországban főzött sört, és a pilseni sörfőzőkkel közösen megalkotta a hagyományos stílusú „Belgian Blonde Ale” egy új variációját. világos szín, amelyet enyhe zavarosság, erős illat és telt íz jellemez.

Közös erőfeszítéssel született egy egyedi különlegesség, a Blond: egy szalma-arany színű, felsőerjesztésű, enyhén virágos ízű sör. A komlónál a stájer Goldingot választották, a sörfőzők pedig a pilsner-, búza- és karamellmalátát választották. Az alkoholtartalom 6,6%, a sör keserűsége cseh mércével mérve alacsonyabb, mégpedig 20 IBU keserűségi egység.

 

(Prazdroj sajtóanyag)

A bejegyzés trackback címe:

https://serteperte.blog.hu/api/trackback/id/tr8218062910

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása