Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Óceánon átívelő kollaboráció
2023. augusztus 01. írta: Árpa Jankó

Óceánon átívelő kollaboráció

jacks-abbey.jpegA Massachusetts-i  Jack's Abby Brewing Company összeállt a világ legrégebbi sörfőzdéjével, a németországi Weihenstephannal, egy kollaborációs láger főzésére. Számunkra ez a hír csak mézesmazdzag, hiszen a sör egyszeri főzet és szinte kizárólag a Jack's Abby tap roomjaiban lesz beszerezhető, illetve megkóstolható.

A Jack's Abby családi tulajdonban lévő független sörfőzde, amit 2011-ben alapított három testvér A sörfőzde az ország első kizárólag lágereket készítő kézműves sörfőzdéje. Söreik, miközben tiszteletben tartják a hagyományokat, de innovációikkal egyéni ízekkel lepik meg a söreik barátait.

A közel ezer éve alapított Weihenstephan sörfőzde a bencés szerzetesek kolostori sörfőzdéje volt, ma már állami tulajdonban, a bajor kormány irányítása alatt áll. A világ legrégebbi, alapítása óta folyamatosan működő sörfőzdéje, a névadó Weihenstephan-dombon áll.

A projekt célja, hogy olyan sört főzzenek, amely tiszteletben tartja a történelmi sörfőzési módszereket, miközben modern módszereket is alkalmaznak. Az együttműködés reszeként a Weihenstephan megosztotta az amerikai főzdével a TUM 34/70 élesztőtörzset, az élesztőt amelyet az eredeti bajor lager törzsként ismerünk.

A modernitás érdekében a Jack's Abby Brewing modern komlózási technológiákat és két láger-atipikus komlót – Sterling és Adeena – használt. Ezek a komlók a pilseni és müncheni malátákkal együtt határozott komlóprofilt hoznak létre egy kiegyensúlyozott maláta gerincen. 

A sör könnyen iható, finom gyógynövényes és fűszeres jegyekkel – írja a sajtóanyag. Össze is fut a nyál a szánkban, de sajnos kevés reményünk van, hogy megkóstolhatjuk a  Fest Of Both Worlds névre keresztelt sört.

A bejegyzés trackback címe:

https://serteperte.blog.hu/api/trackback/id/tr6718184027

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása