A kanadai Les Brasseurs 1998-ban három cég egyesüléséből jött létre: a Les Brasseurs GMT-ből, a Cheval Blanc-ból és az úttörő, kézművesek söröket gyártó Québec’s sörfőzdéből.
A Cheval Blanc egy sörforgalmazással foglalkozó is foglalkozó cég volt a tartományban, míg a Quebec nevéhez kapcsolódik a Montreal nevű sörfőzde és egyben pub megnyitása is, amely az első kézműves sörfőzde volt a városban. A Les Brasseurs de l’Anse, egy kis sörfőzde volt Saguenay régióból, 1995-ös alapítással – a cégek összevonását ők kezdeményezték.
A Cheval Blanc egy hagyományos, több generációs családi vállalkozás volt egészen addig, amíg Jérome Denys átállt a házi sörfőzésre. A két vállalkozást elkülönítette és rövidesen megnyitotta egyedülálló házi sörfőzdéjét.
Denys egyik egyedülálló kreációja a hajdinából készített Coup de Grisou volt, mely bátran merített ihletet a kézműves sörfőzők merész kísérleteiből, ahogy újragondolták a tradicionális, de már-már feledésbe merülő sörtípusok receptjeit. Hogy mennyire szerencsés egy sört a sújtólég-robbanásról elnevezni – hiszen a ,,coup de grisou” franciául bányarobbanást jelent – ez kérdéses, de a sör sikere Denyst igazolta.
A nevet talán a koriander és a hajdina egészen egyedülálló és kirobbanó fűszeres íze, ihlette, mely a végén egy határozott száraz ízben cseng le. Az öt százalékos alkoholtartalmú sört először 1989-ben főzték, még a Cheval Blanc termékeként, de főzését az egyesülés óta is folytatják.