Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Kerekezők pintjei
2014. július 26. írta: Árpa Jankó

Kerekezők pintjei

pivo_1.jpg

Szlovéniában 1996-ben rendezték először azt a versenyt, amelyen betiltásáig csak a vakszerencsének köszönhetően nem szenvedett senki súlyos balesetet. Mind a sörszeretők, mind a biciklisták nevében elzárkózunk az ilyen virtusivásoktól!

Tesszük ezt annak ellenére, hogy sörözve biciklizés, elég el nem ítélhető módon, sokak körében népszerű sporttevékenység! De, hogy ebből versenyt csináljanak, ez a kiváló magyar sörökön edződött lelkünknek is sokkoló, bár most, hogy nem büntetendő, még akár a verseny hazai megrendezése sem lehetetlen.

A Fedr-maraton a Ljubljana belvárosában található Soteska kocsma – igazi füstös kricsmi, gyerekeknek és érzékeny lelkivilágúaknak nem ajánlott – elől indult. A végcél Ziga Fedr, a szlalomverseny gazdájának farmja.

Ez a 16 km nem igazán hosszú, még akkor sem, ha az utolsó szakaszon hegymenet várt a versenyzőkre. Csakhogy az elstartolás feltétele másfél liter sör elfogyasztása volt, és minden megtett kilométer után minimum fél liter sört le kellett gurítania a versenyzőknek. A versenyt végigkísérő doppingautó platójáról Ziga Fedr osztotta a sört a versenyzőknek és ellenőrizte a fogyasztást.

A kiírás természetéből fakadóan a verseny leglátványosabb pillanatait az utolsó szakaszon, a Fedr-farmhoz vezető kaptatón lehetett élvezni. A versenyzők ekkor már legkevesebb 17 korsó sör elfogyasztásán voltak túl, így ezen a meredek szakaszon igen sajátos eseményeket tapasztalhattak a nézők, miközben a versenyzők a gravitáció és az alkohol hatását próbálták legyőzni. Általában ezen a ponton osztották ki a legtöbbet rókázóknak járó különdíjat is.

A helyezések szempontjából az időeredmény másodlagos, győzelemre azok a legesélyesebbek, akik a legtöbbet itták a verseny alatt. Díjat – általában még több sört – kap a legöregebb, a legfiatalabb, a legjobb piás egyaránt, és az összesítettben első elnyeri a sörrel teli Fedr-kupát.

(Fotó: Merza Gábor)

A bejegyzés trackback címe:

https://serteperte.blog.hu/api/trackback/id/tr976546659

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása