Nemrég mutatták be a Dreher sörgyár új csodafegyverét a komlóágyút, mellyel megoldottá vált a Dreher sörök hidegkomlózása. Az eljárás lényege, hogy az utolsó szűrés előtt, anélkül, hogy a sört felforralnák, komlót adnak hozzá. A Drehernél használt berendezésben, az állandó mozgásban tartott sörbe beleoldódnak a komló íz és illatanyagai, így friss komlós ízekkel gazdagszik a sör, mely ezt követően még átmegy egy utolsó szűrésen, majd ezután fejtik palackba, dobozba vagy hordóba.A sörgyárban ezen kívül nem sok mindent tudtunk meg a gyártási titokként kezelt részletekről, azaz nem tudjuk, hogy mennyi ideig, milyen hőmérsékleten „áztattatik” és milyen típusú a komló. Ez utóbbi nagy valószínűséggel a kisüzemek által favorizált Citra lehet.
Azt tapasztalatból tudjuk, hogy az alsóerjesztésű Dreher söröknél, a megszokott forralásnál is csínján bánnak a komlóval – a Dreher Classicról sok minden elmondható, de az, hogy határozott komlókarakteres sör lenne, semmiképpen. Azzal kapcsolatban, hogy ez a drága berendezés – azon kívül, hogy kétségtelen tágítja a komlózás lehetőségeit – valóban forradalmi változást hoz majd a Dreher sörök ízvilágában vannak kétségeink. Az azonban már most biztos, hogy a hidegkomlózott Dreher kétségtelen jobb mint az eredeti vagy akár a Dreher Summer Moment elnevezésű háromféle komlóval főzött. Viszont továbbra is hiányzik a Dreher – de a többi hazai nagyüzem szortimentjéből is – egy tisztességesen komlózott, igazi pilseni típusú sör, klasszikus aroma- és keserűkomlóval, akár az IPA-kal vetekedő ízekkel. Addig azonban csak csodálkozunk, az innováció láttán, mert mintha ez egész csak egy nagy hűhó lenne, jól „marketingelt” körítéssel, azaz ezzel az ágyúval legfeljebb csak verebet lőttek.