Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Ágyúval verébre
2015. július 23. írta: Árpa Jankó

Ágyúval verébre

dreher_1.jpg

Nemrég mutatták be a Dreher sörgyár új csodafegyverét a komlóágyút, mellyel megoldottá vált a Dreher sörök hidegkomlózása. Az eljárás lényege, hogy az utolsó szűrés előtt, anélkül, hogy a sört felforralnák, komlót adnak hozzá. A Drehernél használt berendezésben, az állandó mozgásban tartott sörbe beleoldódnak a komló íz és illatanyagai, így friss komlós ízekkel gazdagszik a sör, mely ezt követően még átmegy egy utolsó szűrésen, majd ezután fejtik palackba, dobozba vagy hordóba.A sörgyárban ezen kívül nem sok mindent tudtunk meg a gyártási titokként kezelt részletekről, azaz nem tudjuk, hogy mennyi ideig, milyen hőmérsékleten „áztattatik” és milyen típusú a komló. Ez utóbbi nagy valószínűséggel a kisüzemek által favorizált Citra lehet.

Azt tapasztalatból tudjuk, hogy az alsóerjesztésű Dreher söröknél, a megszokott forralásnál is csínján bánnak a komlóval – a Dreher Classicról sok minden elmondható, de az, hogy határozott komlókarakteres sör lenne, semmiképpen. Azzal kapcsolatban, hogy ez a drága berendezés – azon kívül, hogy kétségtelen tágítja a komlózás lehetőségeit – valóban forradalmi változást hoz majd a Dreher sörök ízvilágában vannak kétségeink. Az azonban már most biztos, hogy a hidegkomlózott Dreher kétségtelen jobb mint az eredeti vagy akár a Dreher Summer Moment elnevezésű háromféle komlóval főzött. Viszont továbbra is hiányzik a Dreher – de a többi hazai nagyüzem szortimentjéből is – egy tisztességesen komlózott, igazi pilseni típusú sör, klasszikus aroma- és keserűkomlóval, akár az IPA-kal vetekedő ízekkel. Addig azonban csak csodálkozunk, az innováció láttán, mert mintha ez egész csak egy nagy hűhó lenne, jól „marketingelt” körítéssel, azaz ezzel az ágyúval legfeljebb csak verebet lőttek.

A bejegyzés trackback címe:

https://serteperte.blog.hu/api/trackback/id/tr87649024

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Komlóágyúval a világbékéért! 2015.07.23. 14:31:40

> Rövid sörgyártúrán vettünk részt, ahol többek közt megmutatták a Dreher Hidegkomlós előállításában főszerepet játszó komlóágyút, és az egyik sörmester még azt is elmondta, mekkorát lehet vele lőni. Mivel a tavalyi DreherFeszten osztatlan vol...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása