Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Bacon, szalonna, szalcsi
2016. július 30. írta: Szalcsi bácsi

Bacon, szalonna, szalcsi

szalonna012.jpg

Szeretnénk mindazok számára némi segítséget és ötleteket adni, akik a sörvacsorát nem a nagyképű borvacsorák mintájára képzelik el, hanem a tradicionális magyar étkezési szokásokat követve degeszre szeretik zabálni magukat, nem törődve az étel-ital párosítással, hiszen a sör egy igazi sörivó számára bármilyen zsíros, fűszeres koleszterin bombával nagyszerű összhangot alkot. Azaz a sör szemben a borral legyen világos, vagy barna, könnyű vagy erős bármelyik étel mellé stílusosan passzol.

Elsőként szalonna költeményeit mutatnánk be. A válogatás gasztronómia kalandozásaiból önkényes, hiszen ételművészetére legalább annyira jellemző a visszafogottság és a vegetariánus ételek tisztelete, mint a pacalpörkölt és a sült csülök értő készítése.

A szalonna azonban neki is, akárcsak e sorok írójának, egyik kedvence. Nem véletlenül szerepel közös terveink között a baconba tekert erdélyi szalonna, amit sült császár körettel fogunk szervírozni – csak, hogy jelezzük a szalonna iránti elkötelezettségünket. Amíg ezt az ínyencséget elkészítjük barátom néhány kompozíciójával kell beérniük. A bacon iránti őszinte érzelmeinket jelzi, hogy a szalonna szalcsi becenéven kerül a tőmondatos receptekbe. Kerültük a hosszas szövegelést, mert úgy véltük Gaál Laci fotói és pár szavas leírásai mindent pontosan elárulnak az ínyencségekről…

szalonna02.jpg

  Csirekmájak szalcsiban, aszalt szilvával és elenyésző darabszámú fokhagymával.

szalonna03.jpg Középen egy nagy cseh camembert és körben kecske sajtokat rejt a bacon.

szalonna041.jpg

A hűtőben talált kis sajtot szalcsiba csavartam és közé fokhagyma gerezdeket rejtettem,majd ezután meglocsoltam édes chili szósszal...

szalonna04.jpg

 Aztán a grillen ilyen tucsogós ropogós ehetetlen valami lett belőle...

szalonna05.jpg

 A sertésszűz egyszerűen belehabarodott a szalcsiba és úgy maradt...

szalonna011.jpg

 És végül a legelső illusztráción már készen látható csirkemájjal, kolbival és fokhagymával töltött pulykamellek szalcsiba göngyölve,még a sütőbe kerülés előtt...

A bejegyzés trackback címe:

https://serteperte.blog.hu/api/trackback/id/tr124829574

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2012.10.10. 10:40:58

Ez a szalcsi poénból van így, ugye? Reménykedem, nagyon.

HighTroller 2012.10.10. 10:45:54

állat!

én abszolút ez a sör-szalonna ember vagyok, tegnap is már nem volt kedvem főzni úgyhogy csak pár szelet pirítós fűszerezve, egy kis erőspista a tányérra, és egy csomó bacon, meg persze két sör.

topsi1953 2012.10.10. 10:54:49

a chilit hogy kell becézni?

pif · http://sorbuvar.blog.hu/ 2012.10.10. 17:39:33

Megszólítva érzem magam...
Mindennek megvan a maga helye. A Triumphator libamájas, libazsíros friss kenyérrel, töpörtyűvel isteni. A csülök egy jó fesztbierrel szintén csodás. A csirkemájas szilvás cuccot is nagyon bírom, sztem egy jóféle kellerbier vinné el a hátán.
Ahhoz azonban, hogy a sört mások is felfedezzék, ki kell emelni a megszokott közegéből, és mint Karinthy cirkuszában, el kell durrogtatni sok mindent, hogy visszatérhessünk ehhez a jólesően klasszik zsíros élményhez, aminek ugyanolyan létjogosultsága van, mint a ráksaláta- búzasör combónak. Persze csak jó sörrel, mert legyen az lager, vagy barna, de igencsak fontos.

mattphilips 2012.10.11. 06:36:30

Amennyit elkérnek mostanában egy adag bacon szalonnáért, abból a legtöbb, szerinted "nagyképű" sörvacsora-fogás bőven kijön...

Árpa Jankó · http://serteperte.blog.hu 2012.10.11. 07:14:47

@mattphilips: Kinek a pap, kinek a papné... Neked a sörvacsora, nekem a szalonna éri meg az árát. Egyébként a bacon jelentése szalonna. a szeletelt bacon pedig a császárszalonna fennkölt elnevezése.

mattphilips 2012.10.11. 10:07:04

@Árpa Jankó: Nem mondtál újat. Mégis ha vékonyra szeletelsz császárszalonnát, az bizony közel sem lesz olyan, mint a bacon, amit tálcás kiszerelésben megveszel, és ami a képeken tisztán látható. Én csak azt nem értem, minek kell állandóan szembemenni az árral. "Nem megyek kocsmába, mióta betiltották a dohányzást, pedig nem is dohányzom, nagyképű sörvacsorák" stb., mire jó ez, ezeknek a többség örül. Én is szeretem a nehéz, zsíros dolgokat (egyedül a bacon-kecskesajt témát mellőzném, mert az valami iszonyat sós lehet), pláne sörökhöz, Sőt szerintem ezzel szinte minden sörivó így van, mégis helyén tudom kezelni a dolgokat.

mr.tejföl 2012.10.11. 10:40:12

@mattphilips: A többség nem jár sörvacsorákra és lassan már kocsmába sem, mert nem engedheti meg magának.

pif · http://sorbuvar.blog.hu/ 2012.10.11. 10:45:26

@Árpa Jankó: Étterembe nem (csak) a jó étel miatt jár az ember, jó ételt-italt otthon is meg lehet főzni. Az étterem élményt, újdonságot is kell hogy nyújtson, és persze nem kell utána elmosogatni se...

Pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2012.10.11. 15:57:39

"a baconba tekert erdélyi szalonna, sült császár körettel "
erről feltéltelün képet kérünk!

mr.tejföl 2012.10.13. 14:11:21

@enpera: Örülök, hogy neked jól megy és kocsmáról kocsmára, sörvacsoráról sörvacsorára járhatsz!
süti beállítások módosítása