Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Sörmagyar
2012. május 15. írta: Árpa Jankó

Sörmagyar

Örömmel adok hírt arról, hogy ez a nyár is jól kezdődik: június első három napján ismét itt a népszerű Főzdefeszt, a kis hazai főzdék  nagy bemutatkozása, méghozzá nem is akármilyen, hanem extrém sörökkel.

Mint a beharangozóból megtudhatjuk: lesznek újdonságok is. Így a miskolci Zip’s Brewhouse zöldalmás ízvilágú Golden Ale-je, a dombóvári Kissler fügéssöre, a Békésszentandrási Sörfőzde vilmoskörtés különlegessége, a Serforrás almás söre. A csepeli Rizmájer a porterét és kukoricás Cortezt, a Stari az Ír Vörös sörét hozza fesztre.
 
És lesznek új szereplők is: az üllői Franzberger, a magyarhertelendi Kapucinus és pilisvörösvári Rotburger, de ami a legfontosabb: bemutatkoznak az immár legális házi sörfőzők sörei is. Ők olyan söröket mutatnak be, mint a tavalyi feszt-győztes Grabanc sötét oldala, a fekete Dark Side of the Grabanc, a Hopfanatic Bitterfly nevű IPA-ját és a Papap O’Hara nevű erősen komlózott sötétbarna sörét valamint az extrém fekete és édes, szupererős Olaszházi Bitument.
 

Mint a fentiekből is kiderül a sörfőző mesterek extra különlegességekkel rukkolnak elő. Mindennek nyilván minden hazai sörivó nagyon örül, de félő, hogy ezek mellett a pompás különlegességek mellett ha egy jó láger sört is szeretne a sörkülönlegességek rajongója inni, akkor a Hrabal söröző sátránál kell majd próbálkoznia. Kákán a csomót keresem, utasíthattok rendre, de engem akkor is elkeserít, hogy nincs egy jó magyar láger sör, legyen szó kicsi főzdéről, vagy nagy sörgyárról.

Azért persze örülök a fesztiválnak: vidám három napnak nézünk elébe!

A bejegyzés trackback címe:

https://serteperte.blog.hu/api/trackback/id/tr324516499

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Serpocak 2012.05.16. 14:49:56

Nyilván sokkal egyszerűbb egy különleges sört megfőzni, mint egy egyszerűt különlegesre főzni!

lilakutyak · http://lilakutyak.blog.hu 2012.05.16. 15:03:42

Nyilván sokkal egyszerűbb egy különleges sört értékelni, mint egy egyszerű különlegességeit. Szerintem ez lesz a második fázis.

lilakutyak · http://lilakutyak.blog.hu 2012.05.17. 10:04:02

@Árpa Jankó: Nem egészen erre gondoltam, de azért kösz a megosztást. Inkább élvezni, elismerni az értékeit, ilyesmi.
süti beállítások módosítása