Egyes vélemények szerint a sör tradicionális ital, amit a fiatalok kevéssé tartanak izgalmasnak. A tételt látszik igazolni, hogy a sörgyárak is egyre több kevert söritalt dobnak a piacra. Keverni otthon is lehet, én egy búzasörös mojitoval kísérleteztem, melynek elkészítése sem bonyolult.
A három-négy elmorzsolt mentalevelet 3 centiliter lime vagy citromlével, 5 centiliter barna rummal, esetleg egy kanál cukorral sok-sok tört jéggel a shékerben összerázzuk, majd fél liter búzasörrel felöntjük.
Egy dologról azonban nem szabad megfeledkezni. Ha jó koktélt szeretnénk, minőségi alapanyagokkal kell dolgozni, ezért a Borsodi Búza és a rum aromával ízesített ipari szesz egyvelege, nem, hogy feljavítaná a két alapanyag hiányosságait, hanem kiemeli azok silányságát és fogyaszthatatlanná teszi a koktélt.
Én minőségi alapanyagokkal kísérleteztem és az eredményt akár meggyőzőnek is nevezhetném, friss, üdítő, hideg – szóval jó.