Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Sörturisták
2011. július 08. írta: Árpa Jankó

Sörturisták

Svédországban – ahol annak ellenére mindenki alkoholista, hogy nehéz, de főleg drága alkoholhoz jutni –, egy egész iparág szakosodott arra, hogy kompjáratokat üzemeltessen Helsingborg-Helsingør között. Mire a hajó Dániába ér a svéd turisták, már annyira lerészegednek, hogy nincs már más vágyuk, hogy a hazaihoz képest mindenképpen olcsó, alkoholból minél többet hazajutassanak.

Ehhez sokáig hasonló volt a magyar sörturizmus, amikor a mindennapi lerészegedéshez szükséges alapanyagot, a határ közeli felvidéki városokban szerezte be a magyar ember. Ennek eredményeképpen virágzott fel arrafelé a vendéglátás, és köszönhetően a gasztronómia iránt fogékony honfitársainknak vált szlovák nemzeti étellé a rántott sajt és a knédli.

Ezeket a hangulatos kirándulásokat még inkább rentábilissá tette egykor még a benzin-turizmus is, ami még egy kiskunlacházi család párkányi kirándulását is nullszaldós gazdasági vállalkozássá és vidám vasárnapi családi programmá emelte, feltéve, ha az asszony vezetett hazafelé.

Sőt, a husáki Prága is a megfizethető szórakozások közé tartozott, hála az olcsó vasútnak, az olcsó szállásoknak, és még a Károly-hídon is át lehetett sétálni, hiszen néhány tébolyodott magyar és korlátozott számú NDK-turistán kívül, senki nem mutatott a lepattant cseh főváros iránt érdeklődést. Annak ellenére nem volt érdeklődés a város iránt, hogy a remek cseh sör anno itt is felébe került, mint az otthon kapható közkedvelt kőbányai. Manapság azonban a kikupálódott Prága nemcsak drága, de a várost elárasztó turistaáradattól még elviselhetetlen is és nem is sokkal olcsóbb a sör, mint itthon, ahol az ottani választékkal szemben nemcsak cseh sör kapható. Ezért nem is értem, hogy miért látogatják egyre bőszebben a magyar sörturisták!   

A bejegyzés trackback címe:

https://serteperte.blog.hu/api/trackback/id/tr573051661

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pif · http://sorbuvar.blog.hu/ 2011.07.09. 09:09:46

Igaz, pedig pl. Dél-Csehországban gyönyörű kis városok és jó sörök várják a (sör)turistákat. Ráadásul messzebb sincsen, olcsóbb is és nincs kétmillió turista...

traktakoma 2011.07.12. 12:44:48

@pif: szívemből szóltál.
süti beállítások módosítása