Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Kocsma a híd alatt
2017. augusztus 09. írta: Árpa Jankó

Kocsma a híd alatt

kabin22.jpg

A Szúnyog-sziget lassan az utolsó darabka Duna-part, ahol el lehet heverni a vízparton, ahol a nem valósultak meg nagy beruházások és a csónakházak is meglehetősen elhagyatottak. A déli félszigetcsúcs felé már megindult a Marina partnak nevezett yacht kikötős lakótelep megvalósítása, de a Szúnyog- (leánykori nevén Nép-) sziget még lakatlan terület, ahol – micsoda ritkaság ez Budapesten –, még le lehet menni a Dunához.

Azt már évek óta tudtuk, hogy a Vasmacska sörözőben sütik a város legfinomabb hekkjét, így sokan jártunk nyaranta a vendéglőbe hekkezni, fröccsözni és ha kutyánk kedvébe szerettünk volna járni, akkor végigsétáltunk az elhagyatott gazos parton, megnéztük a kecskefarmot, vagy a lovardát.

Amikor először hallottunk, hogy a vasúti híd lábánál Kabin néven új vendéglátóhely nyílt nem jósoltunk nagy jövőt a helynek. A Kertemhez hasonló kínálat és árak, italok és jókora hamburgerek, klasszikus kertvendéglős bútor – már csak a kockás terítő hiányzik.  És persze itt vannak a kétszemélyes kabinok, melyekben órákig el lehet ücsörögni és csak néha lesétálni a vízhez, vagy újabb fröccsért a pulthoz. Nem gondoltuk volna, hogy a hír szárnyra kap és hétről-hétre egyre inkább megtelik a partszakasz és újra pezsgő élet kezdődik az egykor oly népszerű Népszigeten.

Ami persze ennek a változásnak ellenére – talán szerencsére – még mindig nem igazán felkapott, és reméljük még egy darabig nem is lesz az. Némi befektetéssel, a terület rehabilitációjával a város népszerű pihenőhelye is lehetne a félszigetből. Mindez köszönhető annak is, hogy ide egyelőre nem terveznek mobilgátat, és ha a IV. és XIII. kerületi önkormányzat is úgy akarja, mi pestiek ismét birtokba vehetjük egy szakaszon a Duna budapesti partját, amelyet a város legnagyobb részén sajnos kétsávos autóút választ el lakóitól.

A bejegyzés trackback címe:

https://serteperte.blog.hu/api/trackback/id/tr9712729942

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Korsót sűrűn emelgetve 2017.08.15. 09:26:18

Mit üzen a web? Heti alkoholos hírek, költemények: Én a kocsmába járok gyúrni, nem lehet megunni, majd Heti sajtót olvasok, hogy ne csak a test kapja meg a magáét. Hétszentség'17/32 2017. 08. 07. Deszkán könyökölve, haverok vidám kvaterkája k...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása