Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Bowie dalai és a sör
2024. szeptember 04. írta: Árpa Jankó

Bowie dalai és a sör

bowie.jpeg

Zenéi itt maradnak örökre velünk, így aztán a fene se gondolná, hogy David Bowie már nyolc éve nincs közöttünk!

Bowie zenéit Ariana Dorshkind már-már költői írása egy-egy sörrel párosítja és megfogalmazza általa vélt hasonlóságok Bowie zenéi és a sörtípusok között. A szerzőnő például a Ziggy Stardust és a Coalition Brewing Space Fruit IPA jegyei között érzelmi kapcsolatot felfedezni. A cikkben felbukkan a Jareth a manók királya is, akit a Fantasztikus labirintus (Labyrinth) című 1986-ban bemutatott brit-amerikai fantasy filmben Bowie alakított.

A film zenéje Dorshkin szerint legjobban az Off Color Brewing Troublesome Gose jegyeivel ápol rokonságot. Hogy miért éppen a Gose, ez a citromosan savanyú, sós, korianderes búzasör – erre sajnos a cikk nem ad választ. Mi a magunk részéről, akkor már inkább egy erős, ízekben gazdag Russian Imperial Stoutot választanánk, de tekintve a művész sokszínűségét, a Five Towns Brewery 2014-ben főzött Bowie söre egy erős, 7% alkoholtartalmú Pale Ale sem rossz választás.

Lehet profánsággal vádolni, akár a Wychwood marketingjét, akár az újságírónő írását vádolni, de gyanúnk szerint David Bowie a söröscímkén és a cikken is jót derülne – az extravagancia soha nem állt távol az utóbbi idők egyik legszínesebb személyiségű művészétől.

 

Mellékelt linkek:

A Manókirály dalra fakad: https://www.youtube.com/watch?v=ViftZTfRSt8

David Bowie sört iszik (a felvételen 2:10-től)  https://www.youtube.com/watch?v=PCW6fy_60_k

A bejegyzés trackback címe:

https://serteperte.blog.hu/api/trackback/id/tr9118484661

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása