Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Ok az ivásra – áprilisban is
2024. április 02. írta: Árpa Jankó

Ok az ivásra – áprilisban is

gambrinus.jpeg

Természetesen áprilisban is lesz ok az ivásra, sőt talán azt is mondhatjuk, hogy a két áprilisi nap az amerikai sörivók legnagyobb ünnepe.  

Április hatodikán a New Beer’s Eve, majd április hetedikén a National Beer Day egyaránt   ahhoz az örömteli pillanathoz kapcsolódik, amikor 1933 április hetedikén, ezen a szép tavaszi napon, Franklin D. Roosevelt elnök aláírta a Cullen-Harrison törvényt, amely tizenhárom év után lehetővé tette a kevesebb mint négy százalékos alkoholtartalmú sörök és a könnyű borok értékesítését az Egyesült Államokban, amit további tiltások feloldása követett.

Áprilisi tizenegyedike ugyancsak sörünnep, Gambrinus király napja. Gambrinus a sör nem hivatalos védőszentjeként ismert karakter, és egyesek szerint a komló sörhöz való hozzáadásának feltalálója. .Hogy mi a valóság? Ugyan kit érdekel! Az az igazság, hogy a sörivóknak szükségük volt egy nagyivó patrónusra, hát választottak egyet!

Április huszonharmadika a Német Sörnapja. Minden évben ezen a napon Hamburgtól Münchenig, Dortmundtól Berlinig ünneplik a németek nemzeti italukat. Bár a németországi sörfogyasztás az elmúlt években lényegesen csökkent, a külföldre irányuló export azonban egyre erősödött, így bármerre is járunk a világban, biztos találunk német sört, hogy megünnepelhessük ezt a finom italt.

A bejegyzés trackback címe:

https://serteperte.blog.hu/api/trackback/id/tr5018369123

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása