Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Kis amerikai szesztilalom
2023. szeptember 01. írta: Árpa Jankó

Kis amerikai szesztilalom

korlatozas.jpegTeljes alkoholtilalommal már többször is próbálkoztak a világon. A legnagyobb kudarc az amerikai és a szovjet kísérletet érte. Előbbi miután többszáz halálos áldozatot követelt a illegális sörfőzésben érdekeltek és a rendőrök küzdelmében, megágyazott a szervezett bűnözésnek és jó néhány meggazdagodott gengszter lett az amerikai elit tagja. Gorbacsov szesztilalmát pedig úgy tartják számon, mint a Szovjetunió szétesésének nem jelentéktelen epizódját.

Ezért aztán most az amerikai kormányzat óvatosabban nyúl a kérdéshez és kormánybiztosa, a Biden-adminisztráció „alkoholcárja”, Dr. George Koob tervei szerint először is az amerikaiakat rá kellene venni, hogy korlátozzák maguk a fogyasztásukat heti két sörre az új alkoholfogyasztási irányelvek értelmében.

A terv szerint az Egyesült Államokban a férfiak hetente két üveg sört vagy két pohár bort vagy két felest, ihatnának, míg a nők "fejadagja" ennek fele egy üveg sör, vagy egy pohár bort esetleg  egy felestmegihatnak, ami megduplázza a férfiakét.

A hivatal a kívánatos alkoholfogyasztást a következőképpen határozná meg

14 gramm (0,6 fl uncia) tiszta alkoholt tartalmaz. A következők számítanak egy alkoholos ital egyenértékének: 12 uncia normál sör (5% alkohol), 5 uncia bor (12% alkohol) vagy 1,5 uncia 80-ig tartó desztillált szeszes ital (40% alkohol).

Dr. Georg Koob a Daily Mailnek azt állította, hogy az alkoholfogyasztás nem jár semmilyen előnnyel az ember fizikai egészsége szempontjából, de bevallotta, hogy hetente egyszer ő is élvezi a kaliforniai chardonnay-t.

A korábbi alkoholtilalmak kudarcán okulva az alkoholellenes küzdelemnek hosszabb kifutási időt hagynak, maguk az ivás csökkentésére megfogalmazott terveket is csak 2025 végén teszik közzé. A teljes tilalomtól nem kell félni, elsősorban propagandisztikus eszközöket vettnének be és korlátoznák a szeszes ital elárúsítóhelyek számát, és tervezik az alkohol adójának emelését is.

A bejegyzés trackback címe:

https://serteperte.blog.hu/api/trackback/id/tr2918205225

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása