Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Jesszusom!
2023. február 20. írta: Árpa Jankó

Jesszusom!

jesus.jpgAz Édes Jézusom 2010-ben született, amikor a DuClaw kézműves sörfőzői egy új recepttel kísérleteztek. Akkoriban a craft az adalékmentesség szinonímája volt, a sörfőzőik még nem fedezték fel a maguknak a különféle szokatlan alapanyagokat, így a pastry stout gyakorlatilag ismeretlen volt.

A DuClawnál tudták, hogy mogyoróvaj ízű sört szeretnének, de még nem tudták, hogy lehet ezt jól csinálni. Az egyik legnagyobb akadály az volt, hogy nem használhattak valódi mogyoróvajat a receptben, mivel a főzési folyamat során az olajok szétválnak, ami minőségi és esztétikai problémákat okoz.

Ennek ellenére a sörfőzők kitartottak. Többszöri kísérleti tétel és valószínűleg számtalan kudarc után, amikor végre siker koronázta erőfeszítéseiket és az egyik sörfőző miután megkóstolta az első igazán jól eltalált receptet, hangot adott örömének: „Édes Jézusom! Sikerült!” 

David Benfield sörmester, amikor meghallotta a felkiáltást, rögtön úgy gondolta, hogy ez lenne a tökéletes név a sörnek. A legenda szerint így lett a sör neve Sweet Baby Jesus.

A bejegyzés trackback címe:

https://serteperte.blog.hu/api/trackback/id/tr7318053780

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása