Az Édes Jézusom 2010-ben született, amikor a DuClaw kézműves sörfőzői egy új recepttel kísérleteztek. Akkoriban a craft az adalékmentesség szinonímája volt, a sörfőzőik még nem fedezték fel a maguknak a különféle szokatlan alapanyagokat, így a pastry stout gyakorlatilag ismeretlen volt.
A DuClawnál tudták, hogy mogyoróvaj ízű sört szeretnének, de még nem tudták, hogy lehet ezt jól csinálni. Az egyik legnagyobb akadály az volt, hogy nem használhattak valódi mogyoróvajat a receptben, mivel a főzési folyamat során az olajok szétválnak, ami minőségi és esztétikai problémákat okoz.
Ennek ellenére a sörfőzők kitartottak. Többszöri kísérleti tétel és valószínűleg számtalan kudarc után, amikor végre siker koronázta erőfeszítéseiket és az egyik sörfőző miután megkóstolta az első igazán jól eltalált receptet, hangot adott örömének: „Édes Jézusom! Sikerült!”
David Benfield sörmester, amikor meghallotta a felkiáltást, rögtön úgy gondolta, hogy ez lenne a tökéletes név a sörnek. A legenda szerint így lett a sör neve Sweet Baby Jesus.