Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

EL Chapo sör
2023. január 10. írta: Árpa Jankó

EL Chapo sör

kopcos.jpgLehet, hogy normális dolog, hogy egy sötét gazemberről sört nevezzenek el, de nálam ez nem először verte ki a biztosítékot.

Joaquín Guzmán, a 166 centi magas mexikói drogbáró, termetének köszönheti gúnynevét az El Chapot azaz a Köpcöst. 2019 júliusában az Egyesült Államok bírósága bűnösnek találta, ezért életfogytiglanra, plusz harminc évre ítélték. Az esküdtszék az összes ellene felhozott vádpontban – drogkereskedelem, ellenfelek meggyilkolásának kitervelése, pénzmosás és lőfegyver használata –  bűnösnek találta.

A hatvankétéves Köpcös büntetését Coloradóban, az Egyesült Államok legszigorúbban őrzött börtönében fogja letölteni, feltéve, hogy mérhetetlen vagyonának köszönhetően, ismét nem szöktetteti magát, ahogy ez Mexikóban kétszer is sikerült neki. Igaz 12,6 milliárd dollárnyi vagyont koboztak el tőle, de valószínű, azért maradt gyerekeinek is belőle.

Mindenesetre lánya idén „El Chapo 701” márkanéven idén piacra dobta a drogbáróról elnevezett  sört. A 701 a márkanévben arra utal, hogy 2009-ban a Forbes listáján 1 milliárd dollárral, a világ hétszegyedik leggazdagabb emberének minősítették. Magáról a sörről annyit tudunk, hogy egy négy százalékos láger, amit a szokványos alapanyagok mellett rizs és méz hozzáadásával készítenek.

Szóval egy szar sör lehet, mégsem mondhatom azt, hogy a névadó jobbat érdemelne. A harmadliteres palack sör ára közel négy dollár, így bátran ki merem jelenteni, hogy nagy karriert nem fog befutni, még akkor sem, ha kézműves sörnek titulálják.

A  El Chapo 701-hez hasonló sörrel már találkoztunk. A cseh Bohemia Regentnél amikor kissé késve, de végül meghallották az idők szavát és nekiálltak IPA-t főzni, Escobeer néven. A szellemesnek vélt sör névadója Pablo Escobar kolumbiai drogbáró, ha valakinek nem esett volna le a tantusz. Hülye név egy IPA-nak, de a sör legalább iható.

A bejegyzés trackback címe:

https://serteperte.blog.hu/api/trackback/id/tr1618022734

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása