A szeptemberi komlószezon különleges időszak az Egyesült Államok nyugati partvidékén. A világ minden tájáról érkeznek a sör szerelmesei, hogy megkóstolják a frisskomlós söröket, amelyek csak néhány hétig elérhetők. Yakima a friss komló univerzum központja: az ország komlójának háronegyedét a Yakima-völgyben termesztik.
A hawaii Maui Brewing egy nagyszerű sörfőzde és kiváló sörfőzdék vannak Alaszkában is. Azonban friss komlós sörteddig sem Hawai-on sem Alaszkában nem főztek.
A legtöbb definíció szerint a sörfőzdének a frissen szedett komlót kell huszonnégy órán belül felhasználnia ahhoz, hogy a sör használhassa a „friss komlós” címet. Viszont Yakimából Anchorage-ba eljutni az időkereten belül, bonyolult, ha nem lehetetlen. Kivéve, ha repülővel szállítjuk a friss komlót a távoli célpontokra. Ez történt most is. Az Alaska Air Cargo segítségével a friss komló utat talál a Maui Brewing és az alaszkai 49th State Brewing felé.