Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Éjszakai kocsmázás
2022. szeptember 20. írta: Árpa Jankó

Éjszakai kocsmázás

fozdekocsmak-ejszakaja-2022-logo.png

A modern kézműves sörfőzés szótárában a tap room az helyiség, ahol egy sörfőzde sörei teljes választékát kínálja a craft sörök kedvelőinek. A helyiséget jellemzően csak sör fogyasztására alakították ki. Így megkerülhették a kereskedelmi láncokat és bővíthették eladásaikat is. 

Ez helyiség általában kapcsolódott a sörfőzdéhez, hiszen a cél az volt, hogy a sört közvetlenül a vásárlókhoz juttassák el. Így gyakran az indusztriális dizájn fontos elemei voltak a sörfőzőtartályok is. Idővel egyes sörfőzdék ilyen tap roomokat hoztak létre sörfőzdéjüktől távol is, majd ezeken a helyeken a saját sörök mellett már szép választék van ételből-italból, erre utalnak a bisztró, a bár vagy a barbecue kifejezések, melyek jelzik, hogy itt a hagyományos vendéglátóhelyi kényeztetésben is részünk lesz, de sörben igazi különlegeségeket kortyolgathatunk. 

Az október elsejei éjszaka az első, amikor országos programot szerveznek a magyarországi főzdekocsmák, annak érdekében, hogy bemutatkozzanak a szélesebb közönség előtt, és együtt népszerűsítsék a „taproom kultúrát”.  A rendezvény hivatalos sörtípusa a porter lesz,. A  stílus nagyjából 300 éve alakult ki Londonban, barna, olykor egészen sötét színű, visszafogottan keserű, és a pörkölt maláta jellegzetes kávés-csokoládés illata és íze jellemzi. A XIX. század közepén volt különösen népszerű, később szinte feledésbe merült, míg a kisüzemi sörfőzdék újra népszerűvé nem tették. 

A Főzdekocsmák Éjszakájának résztvevői az esemény napján országos kocsmakvízben is részt vehetnek. A játékhoz több platformon, online lehet majd csatlakozni, és a magyarországi taproomokkal és sörfőzdékkel kapcsolatos kérdésekre válaszolni. A legtöbb jó választ adó játékosok, vagy csapatok pedig értékes sörcsomagokat nyernek majd!

A rendezvénnyel kapcsolatos további részletek, illetve a résztvevők listája a www.taproom.hu oldalon és a Facebook eseményben érhető el!

A bejegyzés trackback címe:

https://serteperte.blog.hu/api/trackback/id/tr2117936440

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Árpa Jankó · http://serteperte.blog.hu 2022.09.21. 10:04:10

Tudja valaki, hogy hány órakor kezdődik és mikor ér véget?
süti beállítások módosítása