A Mercer's Meat Stout biztosan a legfurcsább sör, amelyet egy mainstream brit sörfőző valaha főzött. Először közvetlenül az első világháború előtt jelent meg, és a korai reklámok azt állították, hogy „egy speciálisan elkészített húskivonat hozzáadásával főzték”.
Bevezetése Harold Irving Mercer, a lancashire-i Adlingtonban található Plough sörgyár alapítójának, John Mercernek fiának, nevéhez fúződik, aki 1907-ben halt meg, de a Mercer's Meat Stoutot még évekig – valószínűleg a sörfőzde 1936-os bezárásáig – főzték. Ezután a Mercer's Meat Stout gyártásával leálltak. A hússal főzött sörrel azonban többen is próbálkoztak. Egy ilyen próbálkozásról, a kakassal főzött cock ale-ről mi is beszámoltunk ITT.
Hosszú évtizedeknek kellett eltelnie, hogy 2019-ben egy vállalkozó szellemű blackburni sörfőző ismét megpróbálkozzon a meat stout gyártásával. Bár az eredeti recept nem maradt fenn, javarészt sikerült reprodukálni a terméket. Azonban hiába aratott sikert a meat stout a kóstolók körében, a sörforradalom szereplői nem igazán láttak benne fantáziát.Így elterjedésére még várni kell.