Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Sörmérföld
2022. május 10. írta: Árpa Jankó

Sörmérföld

sormerfold.jpg

A sörmérföld a középkorban annak a távolságnak volt az elnevezése, melyen belül a sörfőző városnak kizárólagos joga volt a sör kimérésére. Ez a távolság mindig változott a város fennhatósága alá tartozó terület nagyságának a függvényében. A modernkori sörmérföld azonban valóban egy mérföldnyi azaz nagyjából 1600 méter.

Míg a középkorban a sörmérföld tulajdonképpen vámhatárként működött, manapság ez egy futóverseny, amit virtusivóknak találtak ki. A versenyzők feladata nem más, mint egy többnyire hagyományos futópályán négy kört teljesíteni, úgy hogy minden kör megkezdésekor egy doboz – minimum 355 mililiteres – sört el kell fogyasztani.

A sört a futók csak a pálya kielölt tízméteres szakaszán ihatnak és szigorúan ellenörzik, hogy meg is isszák-e a sört. Ha valaki túl sok sört önt mellé, az a versenyből való kizárást kockáztatja. A szabályok szigorúan előírják azt is, hogy a versenyzők legalább öt százalékos alkoholtartalmú sört kell igyanak, sörnek bontatalnak kell lennie a stopper indításakor és a dobozból egyenesen – segédeszköz nélkül – kell elfogyasztani.

Első hallásra talán komolytalannak tűnik a dolog, inkább bohócságnak, mint épelméjű emberek komoly sportteljesítménynek, de ha belegondolunk, hogy a „beer mile” világrekordja, amit a kanadai Corey Bellemore állított fel 2016 júliúsában 4:34.35, akkor látjuk, hogy ebben a „kétpróbában”, bizony nem csak inni kell tudni gyorsan, de futni is. 

A bejegyzés trackback címe:

https://serteperte.blog.hu/api/trackback/id/tr1817828229

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása