Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Sör és Molotov-koktél
2022. április 27. írta: Árpa Jankó

Sör és Molotov-koktél

Az ukrán humort eddig nem igazán hallottunk, de most egy Lviv-i sörfőzde révén ezzel is megismerkedhettünk.
putyin.jpg

Ez az a sör, amelyet a háború elleni tiltakozás jegyében kereszteltek át. A címke önmagában is árulkodik arról, hogy hogy vélekednek a Lviv sörfőzői az agresszióról. A név nem a tisztelet kifejezése, hanem a gúnyé és a megvetésé Putyin iránt, aki egy kegyetlen háborús bűnös, aki elfoglalta Kelet-Ukrajnát és megszállta a Krímet, de szól a Putyin világháborús agresszív ambícióiról és Európát és az egész világrendet veszélyeztető orosz imperializmus mohóságáról.
 
A Putin Huilo egy erős – 8 százalék alkoholtartalmú száraz, intenzíven komlós, világos sör a Lviv-i Pravda Brewingtől. Ebből a sörből a sörfőzők még a moszkvai Kremlbe is küldtek egy palackkal. Talán éppen az utolsóval, mert immár abbahagyták a sör palackozását és a felajánlották a söröspalackokat, hogy azokat Molotov-koktél készítésére használhassák.

Holott a „Pravda” azért jött létre, hogy Ukrajnában is elérhetővé tegye a világ söreinek sokféleségét. Ezért a klasszikustól a savanyúig sörstílusok széles skáláját készítették. Hitvallásuk, hogy minden sörnek elsősorban a technológiai tökéletességen és egyensúlyon kell alapulnia, amelyben a döntő helyet az élesztő foglalja el.

– A sörfőző dolga, csak annyi, hogy segítse munkáját. Ha az alap megfelelő, akkor a sörnek nincsenek hibái és pontatlanságai, az egzotikus komló és egyéb fűszerek elvégzik a dolgukat – írják ars poeticájukban.
 

https://www.pravda.beer/en/pravda/

A bejegyzés trackback címe:

https://serteperte.blog.hu/api/trackback/id/tr8517817787

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása