Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Kolbászból sört
2022. április 20. írta: Árpa Jankó

Kolbászból sört

kolbasz.jpg

Van egy klasszikus vicc, hogy a mama megkérdezi a gyerekét, hogy mit fözzön neki? Pálinkát mama, pálinkát kapja a választ.

Nos ez jutott eszembe, amikor megláttam a szentandrásiak új TesztAndrás sörét, Történetesen április elseje volt, így aztán leesett a tantusz, hogy ez a füstös sör pontosabban füstölt kolbász kenyérrel (sör), alapvetően egy áprilisi tréfa. Rendben van, a sör folyékony kenyér, a füstíz pedig a a 19. századig minden sörben ott volt, hiszen a maláta szárítása faszén parazsa felett történt. Sőt! A cock ale sör kakas(!) hozzáadásál készült. Szóval kolbász, miért is ne?

Ha a Rákoczi túros lehet sör, akkor a kolbász is. Szóval itt volt már az idő, hogy sörben is legyen egy hungaricumunk!

A sör azonban, ami egyébként fústízűként lett kategorizálva, sajnos már kiöntésekor csalódást okoz. Az illata nem hozza a kolbászt, de sajnos a füstöt is csak nyomokban. És a hab is, ami a műfaj klasszikusában a Schlenkerlában annyira szép masszív, itt ahogy jött, úgy el is múlt. A kortyérzetben sem bukkan elő számomra a kolbász, viszont a komló amúgy fokhagymás kolbászosan gyalulja le ízlelőbimbóimat. Olyan érzésem támad, hogy másnap reggel fokhagymás böfögéssel fogok ébredni.

Persze nem, de eltart egy ideig, amíg sikerül helyreállítani a szám pH-értékét, Ebben nagy segítségemre van a másik TesztAndrás sör, az Imperial Brown Ale, ami viszont egy prímán összerakott darab és őszintén remélem, hogy novembertől bekerül a szentandrásiak szortimentjébe!

A bejegyzés trackback címe:

https://serteperte.blog.hu/api/trackback/id/tr2017812587

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása