Van egy klasszikus vicc, hogy a mama megkérdezi a gyerekét, hogy mit fözzön neki? Pálinkát mama, pálinkát kapja a választ.
Nos ez jutott eszembe, amikor megláttam a szentandrásiak új TesztAndrás sörét, Történetesen április elseje volt, így aztán leesett a tantusz, hogy ez a füstös sör pontosabban füstölt kolbász kenyérrel (sör), alapvetően egy áprilisi tréfa. Rendben van, a sör folyékony kenyér, a füstíz pedig a a 19. századig minden sörben ott volt, hiszen a maláta szárítása faszén parazsa felett történt. Sőt! A cock ale sör kakas(!) hozzáadásál készült. Szóval kolbász, miért is ne?
Ha a Rákoczi túros lehet sör, akkor a kolbász is. Szóval itt volt már az idő, hogy sörben is legyen egy hungaricumunk!
A sör azonban, ami egyébként fústízűként lett kategorizálva, sajnos már kiöntésekor csalódást okoz. Az illata nem hozza a kolbászt, de sajnos a füstöt is csak nyomokban. És a hab is, ami a műfaj klasszikusában a Schlenkerlában annyira szép masszív, itt ahogy jött, úgy el is múlt. A kortyérzetben sem bukkan elő számomra a kolbász, viszont a komló amúgy fokhagymás kolbászosan gyalulja le ízlelőbimbóimat. Olyan érzésem támad, hogy másnap reggel fokhagymás böfögéssel fogok ébredni.
Persze nem, de eltart egy ideig, amíg sikerül helyreállítani a szám pH-értékét, Ebben nagy segítségemre van a másik TesztAndrás sör, az Imperial Brown Ale, ami viszont egy prímán összerakott darab és őszintén remélem, hogy novembertől bekerül a szentandrásiak szortimentjébe!