Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Kukoricadara-mentes szitu
2022. március 06. írta: Árpa Jankó

Kukoricadara-mentes szitu

borsodi.jpg

Új fejezethez érkezett a Borsodi Sörgyár története. A vállalat idén márciustól megújítja Magyarország egyik kedvenc sörének receptúráját, és tisztán árpamalátából, komlóból és vízből főzi a Borsodi sört. Az új recepttel még kiegyensúlyozottabbá válik a Borsodi jellegzetesen karakteres kesernyés íze és aranyló színe, melyet dús, finom pórusú hab koronáz.
A Borsodi Világost, a hazai fogyasztók egyik legkedveltebb sörét a Borsodi Sörgyár közel öt évtizede fejleszti és tökéletesíti. Ennek szellemében a vállalat idén megújítja a termék receptúráját, ami márciustól kukoricadara nélkül, tisztán árpamalátából, komlóból, élesztő és víz felhasználásával készül a vállalat bőcsi üzemében. A megújult receptnek köszönhetően a Borsodi sör ízvilága kiegyensúlyozottabbá válik, de továbbra is jellemző rá a kellemes kesernyés íz és a csillogó aranysárga szín.

A fenti sorokat a Borsodi Sörgyár sajtóanyagából idéztem. Van egy-két apróság, amit szeretnék ezzel kapcsolatban megjegyezni.

„Magyarország egyik kedvenc söre” hosszú éveken át, az olcsósítás jegyében olyan pótanyag – kukoricadara – felhasználásával készült, aminek semmi keresnivalója egy minőségi sörben. Ennek ellenére valamennyi hazai sörgyár használta és az első kritikákat követően folyamatosan azt kommunikálták, hogy ennek csekély mennyisége nincs befolyással a sör minőségére. A kőbányai és a soproni sörgyárak már két éve felhagytak a kukoricadara illetve a rizs használatával, de azért nem kell aggódni, a gyártást olcsósító technológiák továbbra is működnek mindhárom sörgyárban.

Az új Borsodin továbbra sem tüntetik fel az eredeti extrakttartalmat, csak a 4,5% alkoholtartalmat, pedig a sör főzéséhez használt anyagmennyiségre az előbbi mutatóból lehet leginkább következtetni. Ettől persze még lehetne a sör karakteres, de sajnos nem az. A komló – mely a modern trendekben egyre nagyobb szerepet játszik – úgy vész el a Borsodi vékony testében, hogy az utóízben alig hagy nyomot, de malátakarakter sem erőssége ennek a sörnek. Így teljesül a kiegyensúlyozott ízvilág, melyhez patikamérlegen adagolták a hozzávalókat.

Persze tiszteletlenség, egy ilyen bevallottan kommersz sörön, bármit is számonkérni. Legyünk hát elégedettek azzal, hogy az új Borsodi – egy vállalhatatlan hozzátevőtől megszabadulva valóban jobb elődjénél – kétségtelen egy apró előrelépés a minőség felé.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://serteperte.blog.hu/api/trackback/id/tr5517773222

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása