Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Katonai kerékpár
2022. február 23. írta: Árpa Jankó

Katonai kerékpár

bicikli.jpg

Az 1880-as években a modern, lánchajtású kerékpár és a pneumatikus gumiabroncsok feltalálásával a kerékpár a gyors szállítás új formájaként jelent meg. Számos európai hadsereg kezdett kísérletezni a kerékpárok felderítési és futárszolgálati célú felhasználásával.

Az Egyesült Államokban ez a feladat a Montana állambeli Fort Missoula 25. gyalogezredéhez rendelt kis számú gyalogos csapatra hárult, a hadsereg fekete katonákból álló mesés „Buffalo Soldier” egységei közé.

1897 nyarán csaknem két hónapig a 25. gyalogság egy különítménye nagyjából 1900 mérföldet kerékpározott végig az országban, Montanától St. Louisig (Missouri állam), hogy bebizonyítsa a kerékpár életképességét a katonai műveletekben.

Úgy gondolták, hogy egy bicikli nem igényel élelmet, vizet, még kevésbé törődést, és temperatúrájával nem okoz olyan gondokat, mint egy ló. Mert természetesen a biciklikkel a lovak kiszuperálása volt a cél.  

A teljes felszereltségben 59 font súlyú kerékpárokat ,vászon sátorral, hálózsákkal és a kormányra felcsavarható takaróval, valamint a váz közepén puskatartóval szerelték fel. Ennek ellenére az amerika hadseregben a kerékpárok soha nem kaptak fontos szerepet.

És bár a bicikli nem indult el az amerikai hadseregben, Ennek ellenére Európában továbbra is szolgált. Bizonyíték erre, hogy az első világháborúban elesett első brit katona, John Parr felderítő volt, akit a német állások felderítésére kerékpáron indult el.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://serteperte.blog.hu/api/trackback/id/tr2017765088

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása