Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Generációk sörízlése
2022. január 04. írta: Árpa Jankó

Generációk sörízlése

izlesem.jpg Vajon van-e különbség a sörízlésben a különböző generációk között? Véleményem szerint természetesen igen. Eleinte az ízlés tulajdonképpen tanulása eredménye. A gyerek első kóstolásra, nem saját ízlése szerint kedvel meg egy ételt, vagy egy italt, hanem a környezeti tényezőktől befolyásolva, mert ezt isszák a barátai, ezt látta a szüleinél.

Akinél az ilyen módon megszokott, megtanult, „elsajátított” ízlés rögzül, az egy idő után már nemhogy nem hajlandó, új ízek befogadására, hanem rendíthetetlenül ragaszkodik a jól bevált, jól megszokott ízű ételekhez, italokhoz. 

A tapasztalat azt mutatja, hogy a fiatalabb korosztály nem csak elsajátítani, „megtanulni" akarja az ízeket, hanem inkább belekóstol mindenbe és jellemzően azt fogyasztja, ami már elsőre is ízlik neki, de ízlésére komoly befolyással van a divat, az aktuális trend is.

Szerintem az újabban divatos sörök kedvelői elsöprő többségükben a negyven év alatti korosztályokból kerülnek ki. Minél fiatalabb a fogyasztó, annál inkább vevő a legextrémebb újdonságokra is. Azokra is melyek még a „kraft” sörfőzdéknél is gyakran csak idényjellegű, limitált szériák.

Negyven, de még inkább ötven felett a sörivók többsége már nem nyitott ezekre a számukra idegen ízekre, melyekben a túlhasznált, újfajta keserűséget adó komlókkal, vagy a sörfőzésben eddig nem ismert alapanyagokkal hoznak létre eleddig ismeretlen karakterű söröket.

Azok, akik életük első felében, a cseh és német lágerek ízét azonosították sörízként, sem maradnak persze sör nélkül, hiszen a nagyipar is bővítette választékát és itthon még mindig bőven vannak kisebb főzdék, melyek sokféle lágert kínálnak a hagyományos sörízt kereső fogyasztóknak.

A bejegyzés trackback címe:

https://serteperte.blog.hu/api/trackback/id/tr5816803792

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása