Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Etimológia
2021. november 08. írta: Árpa Jankó

Etimológia

etimologia.jpg

A rendszerváltás előtt a tököli katonai reptér évtizedekig titkos objektumként, mint Pestvidéki Gépgyár, még nevével sem utalt az ott folyó tevékenységre. Hivatalosan senki nem tehetett említést arról, hogy tudja, mi folyik a hatalmas kőkerítések mögött, az ott dolgozók szigorú titoktartási nyilatkozatot írtak alá.

Mindent megtettek, hogy ki ne derüljön, hadiüzem ez a javából, a környező utakra még a fényképezni tilos táblát is kitették — éberségből. Egyedül a megyei vendéglátó vállalat nem tudott a tilalomról. Az objektum bejáratánál üzemelő kocsmájuk ugyanis Repülő Italbolt néven működött. És ezért senki nem tett panaszt...

Egyszerűen megfejthető, de találó elnevezés volta Fülügy Presszó a kémközpont szomszédságában vagy a Könyvtár a sajtóház az Izsáki Tanszék a Közgáz közelében. Jellemző és természetes az is, hogy a köznyelvben nem terjedtek el az előző rendszer eufemisztikus ködbe burkolt elnevezései, minta Barátság, a Napsugár, a Turista. A kocsma járók szívesebben használták a maguk kreálta neveket, a Don-kanyart, a Hatcsöcsűt, a Kispiszkost, a Csirkét, hogy csak néhányat említsünk azok közül, amelyek megérdemelnének egy ráérő szociológust.

Azok állítólag amúgy is isznak.

A bejegyzés trackback címe:

https://serteperte.blog.hu/api/trackback/id/tr216749654

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása