Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Sörmell
2021. április 16. írta: Árpa Jankó

Sörmell

Marafkó László írása

sormell.jpg

Tavasz volt, a sörkertben az arcokon kivirultak a sörrózsák. A legbiztosabb jele persze az volt, hogy a fal felől lágy illattal járt a levegő.

– Zarathusztra! Három korsó – intett dr. Sörmen, s a harmadik világ hazánkban tanuló reménybelije kivillanó fogsorral elviharzott. Dr. Sörmen, Sir Kovács és Báró Uréter egy abroszos asztalnál gunnyasztottak saját tavaszi fáradtáguk árnyékában.

– Ebben csak az a jó, hogy nincs rajta üvegbetét – húzta meg a poharát Sir Kovács.

– Hogy eszem azt az üvegbetétet – és a Báró tekintete kimerevült. Követték a pillantását. A pultnál királynői jelenség csapolt és kaszabolta a poharakról a habot. A sárgás üvegkriglik felett, fehér csipkék hó-mezőjén valami földöntúli tornyosult.

– Atyavilág – nyögte dr. Sörmen – ennek valóságos sörmelle van. —

– Ne legyen már alpári, doktor! Sörkebel – dünnyögte a Báró.

– Kigyulladhatnának már a slampiónok — mondta Sir Kovács, de ekkora már felettük is magasodott az új lány.

– Kegyed itt új szubjektum? – kérdezte dr. Sörmen.

– Ezek szerint a fiúkák kuncsaftok – tette elébük a rakományát a lány.

– Műveld a csodát és ne magyarázd! – és Báró Uréter a dekoltázsba fókuszálta pillantását.

– Nem akarja megbüfiztetni a barátját? — kérdezte a kisasszony, s jobb keblét lazán meghintáztatta. A címzett, dr. Sörmen moccanni sem tudott, mert a léghajók fölötte himbáltak. – A fiúkák érzik a tavaszt – summázta a helyzetet a lány, s tovaringott.

A fiúkák egymásra meredtek. A doktor tar koponyáján megcsillant a bágyadt lámpafény. Sir Kovács őszes haja a gallérjánál visszakunkorodott, régen volt már fodrásznál. A báró meg a nyelvével észrevétlen megigazította a protézisét.

– Uraim, a közbókkal nem megyünk semmire – mondta a Báró. Sir Kovács a Báró három korábbi feleségére gondolt. — A hódítás lovagi torna — folytatta a Báró, majd felállt, s odasétált pulthoz. Nem lehetett hallani a társalgást, de percek múlva visszajött. – Megvárom – mondta…

– Hogy összerakhassa a rekeszeket? – így Sir Kovács.

– Egyébiránt, uraim, teljességgel érdektelen – fűzte hozzá a Báró.

– Talán ártatlan? — így Kovács. — Aminek birtokában van, az valójában a természet műve. Mond-hatni véletlen. A sörnek semmi köze hozzá.

– Hát akkor valóban érdektelen – mondta dr. Sörmen. Sir Kovács hol az egyikre, hol a másikra nézett: ezek vele szórakoznak? De az bizonyos, hogy tavasz volt.

A bejegyzés trackback címe:

https://serteperte.blog.hu/api/trackback/id/tr2016503156

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása