Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

A járvány a sört sem kíméli
2020. március 16. írta: Árpa Jankó

A járvány a sört sem kíméli

budejovice.jpg

A cseh sörgyárak közül elsőként az állami tulajdonban levő České Budějovice-i „Budějovicky Budvar” jelentette be, hogy harminc százalékkal csökkenti termelését. Ezzel a cseh kormány múlt heti bejelentésére, melyben korlátozzák a sörözők nyitva tartását, reagált a gyár. Egyúttal korlátozták a sörszállító teherautók határátkelését is.

Ez utóbbi különösen érzékenyen érinti a Budějovicky Budvart, amely hordós söreinek közel felét exportálja. A járvány miatt a bécsi Práterben sem nyitott ki a híres „Schweitzerhaus”. Ebben az ezerötszáz személyes sörözőben, évente több mint háromezer hektoliter fogy a híres cseh márkából.

Természetesen nem csak a nagy gyárakat, hanem a kis főzdéket is érintik a járvány miatt hozott korlátozások.

A három évvel ezelőtti rekonstrukció eredményeképpen a Kamenice nad Lipou sörgyár kapacitása huszonkétezer hektoliterre nőtt. Most ideiglenesen felfüggesztik a sörfőzést. Mivel a gyár értékesítéseinek nyolcvan százaléka a hordós sör az üzemet különösen súlyosan érinti, hogy a sörözők és vendéglők csökkentett nyitva tartással üzemelnek.

A járvány természetesen minden sörgyár számára problémát jelent, de leginkább a kisüzemeknek, amelyek az évi ezer hektoliteres termelésüket csak néhány sörözőben és szinte kizárólag hordóban értékesítik. Ezek az üzemek, ha rövid időn belül nem szűnnek meg a járvány kiváltotta korlátozások, kénytelenek lesznek egy időre leállni a sörfőzéssel.

Ennek viszont beláthatatlanok a következményei.

A bejegyzés trackback címe:

https://serteperte.blog.hu/api/trackback/id/tr9615527244

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása