Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Sörünnep vagy egy kudarc beismerése?
2019. március 05. írta: Árpa Jankó

Sörünnep vagy egy kudarc beismerése?

dreher-varians.jpg

Nem igazán értem, hogy mi abban a különleges, hogy egy sörgyár nem kizárólag a költséghatékonyság mentén főzi a sörét? Miért kell elmormolni egy Miatyánkat azért, hogy valamit kihagytak végre a sörükből, ami nem igazán odavaló? Vajon bocsánatot kérnek majd azért, hogy hosszú éveken át zengtek ódákat a pancsolt söreikről? Most akkor tényleg minden megváltozik? Nem alkalmazzák a High Gravity Brewing módszert? Nem gyorsítják az erjedést enzimekkel? 

Megannyi ünneprontó kérdés, azután, hogy hatalmas csinnadrattával bejelentették, hogy a Dreher sörcsalád sörei ezentúl kukoricagríz nélkül készülnek. Igen, és a többi Kőbányán készülő nagyüzemi sör? Az Arany Ászokból, a Kőbányai világosból is kimaradnak a pót- és aromaanyagok?

Ha igen, akkor itt az ideje az ünnepnek, hangozzék fel az Örömóda. Ha nem, mert csak arról van szó, hogy a kisüzemi sörfőzdék nyilvánvalóvá tették, hogy hosszútávon már nem lehet mindenkivel a könyvelő receptje szerint főzött söröket megitatni, akkor meg nincs ok az ünneplésre!

Félreértés ne essék, nagyon örülünk, hogy egyre több hazai nagyüzemi sörből kikerülnek a különféle pótanyagok, de vajon miért lett ez hirtelen a kommunikáció központi eleme? Ha belenézünk a kilencvenes évek bármelyik Maláta című, sörirodalmi és kocsmakulturális folyóiratába, vagy az elmúlt tizenöt év sörös blogbejegyzéseit tekintjük végig, azok közös eleme, hogy kritizálják a nagyüzemeket a kvázi sörhamisításért. 

Erre a változásra vajon miért kellett 2019-ig várni? Mert a Dreher sörök tényleg jobbak lettek, a Dreher Red ale-nek meg kifejezetten örülünk!.

A bejegyzés trackback címe:

https://serteperte.blog.hu/api/trackback/id/tr2114670469

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása