Mivel a mangó a trópusokon, főként az indiai szubkontinensen nő, az a frissesség, ami főleg a termőhelyen élvezhető, sajnos ritkán tapasztalható meg az itthon kapható gyümölcsben. Az ízgazdag, pépes, lédús gyümölcs édes íze enyhe fanyarsággal párosul. Ez a kettősség igen népszerűvé teszi a modern sörfőzés elkötelezett hívei körében.
Nem véletlen, hogy többféle sör főzéséhez is felhasználják. A kaliforniai Anchor a „craft” egyik úttörője egy „Mango Wheat” sörrel lepte meg rajongóit. Azaz a mangó karakterét leginkább egy belga búzasört ízesítve próbálták hasznosítani. A denveri Stillwater egy sour azaz savanyú IPA-t főz, Citra, Galaxy és Mosaic komló és természetesen mangó felhasználásával. A leggyakoribb mangó-sörök egyébként is IPA alapra építenek, azaz elsősorban a mangó édeskés ízeit igyekszenek egyensúlyba hozni az IPA citrusosságával.
Itthon a Mad Scientist és a Hop Top tette meg az első kísérleti lépéseket. Előbbi a mangóval és laktózzal főzött Mango Bay-vel, utóbbi a Mangose-zal. A Mangose egy sós-savanykás, korianderes, mangós Gose. A rövidesen bemutatkozó, Fehér Nyúllal kooperációban főzött, Reczer Collabrew Series #6 - Mangover a legújabb magyar mangósör. A hangover-mangover szójáték talán nem véletlen, hiszen Reczer Gábor szerint ez egy „6,4%-os gyümölcsös sör, ami olyan meglepetésszerűen vág pofán, mint Mike Iron Tyson". Egyelőre csak ennyit tudunk róla, de szerdán a Római-parton, a sör csapraverésekor mindenre fény derül.