A Magyar Sörgyártók Szövetsége idén ünnepli alapításának 25. évfordulóját. A Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban rendezett ünnepi díszvacsorán köszöntőt mondott Pierre-Olivier Bergeron, az Európai Sörgyártók Szövetségének elnöke, valamint dr. Schillinger Attila, a MSSZ igazgatója is.
Az eseményen hirdették ki 2017 legjobb hazai sörkorcsolyáit, a „Sör mi több” által meghirdetett verseny győzteseit És ha már a helyszín, az érdeklődők megtekinthették az MKVM „Ez sör! A sernevelőtől a sörgyárig” című időszaki kiállítást is.
Mint illusztrációnk is mutatja a jeles nap alkalmából a Sörszövetség gondolt a sörcikk-gyűjtőkre is egy alkalmi söralátéttel. De, hogy a hétvégére se maradjanak receptötlet nélkül íme az egyik győztes: Malter Wellington (avagy: Véres hurka göngyölt tésztában, reszelt cékla salátával) a MALTeR BeerStro pályamunkája:
Összetevők: Házi véres hurka, lilakáposzta, leveles tészta, reszelt cékla saláta (alma, torma, méz, hagyma, citrom, só, bors és persze cékla)
Elkészítés: A káposztát megpároljuk köménnyel, balzsamecettel, és ízlés szerinti fűszerekkel. A hurkát és a káposztát begöngyöljük a leveles tésztába. Az így göngyölt hurkát megsütjük és a friss céklasalátával tálaljuk.