Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Kokain és sör
2017. november 01. írta: Árpa Jankó

Kokain és sör

Évekkel ezelőtt már írtunk a blogon a sör, Hitler, Sztalin, a Duce és Che kapcsolatáról. Több más kétes történelmi figurával együtt mindannyian egy olasz sör címkéjén szerepelnek. A Birra della historia sorozat amennyire bizarr és gusztustalan, nyilván annyira sikeres lehetett a sört gyártó olasz Menabrea számára,

ez_van.jpgMár ez a próbálkozás is kiváltotta ellenszenvünket, nem tudtunk a sörös címkékre mint jópofaságra tekinteni, de ami ma jött szembe velünk az sokkal jobban fájó. A cseh sörök nagy barátai, a cseh kultúra őszinte tisztelői vagyunk, ezért aztán teljesen értetlenül állunk a Bohemia Regent legújabb söre előtt.

Nem az lepett meg bennünket, hogy Třeboň sörgyárában is meghallották az idők szavát és kis késéssel de nekiálltak IPA-t főzni, hanem az, hogy milyen névre keresztelték el sörüket. ESCOBEER! Megáll az ész! Hogy juthatott eszébe valakinek a sörgyárban ez a – gondoljuk általa szellemesnek vélt – név. Ha valakinek nem esett volna le a tantusz: Pablo Escobar a névadó.

escobeer.jpg

Pablo Escobar 1950-ben Kolumbiában született. Eredetileg pitiáner bűnözőként kezdte, de tehetsége és közismert kegyetlensége, rövid idő alatt a felvirágzó kokain üzlet első számú vezetője tették. Ő építette ki a droggyártás és a nemzetközi terítés rendszerét. Üzleti érdekeltségei Kolumbiától Miamiig, New Yorkig, majd Európáig terjedtek. 1989-re a Forbes magazin szerint már a világ hetedik leggazdagabb emberének számított, de egyúttal ő volt az első számú közellenség is, aki  szabadsága érdekében ellenségei ezreit gyilkoltatta le.

Escobar utolsó szabadlábon töltött éveiben jótékonykodni kezdett, szükséglakásokat építtetett, utcagyerekekből álló focicsapatokat finanszírozott és még egy ingyenesen látogatható állatkertet is alapított. A drogbáró 1991-től egy évet töltött a La Catedral nevű luxusbörtönben, majd megszökött. Csak egy évvel később, 1993-ban, Medellínben akadtak a nyomára. Egy amerikai-kolumbiai elit alakulat bekerítette, és hosszas tűzharc után, 43 golyóval végeztek vele.

Úgy gondoljuk, hogy ennek a figurának a képével sört díszíteni nagyon súlyos tévedés. A magunk részéről ha egy IPA-t szeretnénk inni biztos találunk ennél barátságosabb címkéjűt is. 

 

#hülyenév

 


A bejegyzés trackback címe:

https://serteperte.blog.hu/api/trackback/id/tr4813135754

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: 2017.11.03. 22:24:33

Mit üzen a web? Heti alkoholos hírek, költemények: A web mindent elbír. Írd csak le nyugodtan. A Heti sajtó a kincset és szemetet is összesöpri, ha jár vele bódulat. Hétszentség'17/44 2017. 10. 30. A malátázás a sörfőzés elengedhetetlen előké...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

brumifiu 2017.11.01. 19:22:02

A piásoknak tök mindegy ki van a címkén, csak vedelhessenek. Mint a Facebook hozzászólásokból is kelderű, nem ismerik a történelmet, nem is érdeki őket , csak a mindennapi berúgás meglegyen. Most az IPA a sláger akkor szürcsöljünk IPA-t, hogy tömeggyilkossal reklámozzák a sört, ki nem szarja le. Ez az fiuk biztos jó bunkónak lenni !

Polgár L. László 2022.04.21. 12:25:11

Az indian pale ale egy új sörtípus, vagy csak elírás?
süti beállítások módosítása