Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Sör és gasztronómia
2017. október 06. írta: Árpa Jankó

Sör és gasztronómia

edes-keseru_csokolade_mousse.jpg

Valljuk be őszintén, a sör és a gasztronómia a legtöbbünknek egy jó bajor csülköt, esetleg egy pacalpörköltet, vagy egy szaftos sült oldalast, no meg egy jó csilis babot jelent. Ezért is tiszteletreméltó az az igyekezet, ahogy a Sörszövetség a „Sör mi több” rendezvényekkel megpróbál a sörnek rangosabb helyet biztosítani a gasztronómiában.

Ilyen esemény volt a tavalyi „Sörkorcsolya-verseny” és ilyen az idén másodszorra megrendezett „Sörgasztronómiai Hét” is. Ez utóbbi keretei között vállalkozó szellemű éttermekben kóstolhatnak különleges sör-étel párosításokat. Október 9. és 15. között országosan összesen 14 étteremben ízlelheti meg bárki a különös gonddal összeállított menüket. A szervezők reményei szerint kiderül, mihez illik igazán egy könnyű láger, egy finom búzasör vagy éppen mi után csúszik legjobban egy testesebb barna.

A kezdeményezéshez idén kézműves söröket forgalmazó éttermek is csatlakoztak, tovább bővítve a repertoárt, azaz nem csak a standard láger sörök, hanem izgalmas ale-k, remek porterek és a robbanásszerűen népszerűséget szerzett IPA-k is az ételekhez ajánlott sörök közé kerültek. A szándék egyértelmű. Ahogy Schillinger Attila, a Magyar Sörgyártók Szövetségének igazgatója fogalmazott: évről-évre bővíteni a résztvevő vendéglátóhelyek körét és egy a sör kulináris szerepét erősítő országos eseményt létrehozni.

ITT megtekintheti a rendezvényben résztvevő éttermek listáját.

A bejegyzés trackback címe:

https://serteperte.blog.hu/api/trackback/id/tr7612933055

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása