Valljuk be őszintén, a sör és a gasztronómia a legtöbbünknek egy jó bajor csülköt, esetleg egy pacalpörköltet, vagy egy szaftos sült oldalast, no meg egy jó csilis babot jelent. Ezért is tiszteletreméltó az az igyekezet, ahogy a Sörszövetség a „Sör mi több” rendezvényekkel megpróbál a sörnek rangosabb helyet biztosítani a gasztronómiában.
Ilyen esemény volt a tavalyi „Sörkorcsolya-verseny” és ilyen az idén másodszorra megrendezett „Sörgasztronómiai Hét” is. Ez utóbbi keretei között vállalkozó szellemű éttermekben kóstolhatnak különleges sör-étel párosításokat. Október 9. és 15. között országosan összesen 14 étteremben ízlelheti meg bárki a különös gonddal összeállított menüket. A szervezők reményei szerint kiderül, mihez illik igazán egy könnyű láger, egy finom búzasör vagy éppen mi után csúszik legjobban egy testesebb barna.
A kezdeményezéshez idén kézműves söröket forgalmazó éttermek is csatlakoztak, tovább bővítve a repertoárt, azaz nem csak a standard láger sörök, hanem izgalmas ale-k, remek porterek és a robbanásszerűen népszerűséget szerzett IPA-k is az ételekhez ajánlott sörök közé kerültek. A szándék egyértelmű. Ahogy Schillinger Attila, a Magyar Sörgyártók Szövetségének igazgatója fogalmazott: évről-évre bővíteni a résztvevő vendéglátóhelyek körét és egy a sör kulináris szerepét erősítő országos eseményt létrehozni.
ITT megtekintheti a rendezvényben résztvevő éttermek listáját.